lauantai 14. joulukuuta 2013

Lahjattomat treenaa

Käväistiin Pieksämäellä tänään tokokisoissa, tuomarina oli taas uusi tuttavuus, Tommi Varis. Kävin Hitin kanssa marraskuun lopulla tokokoulutuksessa ja sain sieltä varsin hyviä ideoita treenaamiseen, mutta ei oltu juuri ehditty tähän kokeeseen treenata. Viime viikolla otettiin kevyesti kun alkuviikosta koiralla oli jokin vatsapöpö, joten otettiin koko viikko lepiä varmuuden vuoksi. Tällä viikolla vain kahdet pikaiset paniikkitreenit tokon suhteen. :) No, lahjattomat treenaa... Ruudun jälkeen tauko ja sitten vasta vika setti.

Istuminen ryhmässä 2 min: 10
Paikalla makaaminen ryhmässä 4 min. häirittynä: 10

Seuraaminen: 8. Laamailua hitaassa kävelyssä.
Seisominen, istuminen, maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 10. :) Seuraaminen olis saanut olla omaan makuun parempaa, mutta kuulemma napakat jäävät ja siksi kiitettävä arvosana.
Luoksetulo: 9. Molemmat stopit ihan hyvät, perusasentoon siirtymä tuomarin sanoin vajaamman puoleinen.
Ruutuun lähetys: 8. Merkille hyvin, ruudusta vähän turhan pitkälle takalaitaan, joten korjauksesta vähennys.

Ohjattu nouto: 9. Taas se perusasentoon siirtymä.
Metallinouto: 9,5. Se perusasentoon siirtymä.
Tunnari: 9. Se perusasentoon siirtymä + liikaa vauhtia.
Kauko-ohjaus: 7,5. Kaksoiskäsky jätössä ja varmaan jotain pientä liikkumista, mutta ihan nätit.

Yhteensä 284,5p EVL1-tulos, sijoitus 1./9. eli luokkavoitto ja kunniapalkinto! :) JEE!

Keli oli aika hyytävä, liki -10 astetta pakkasta, ja EVLssa suht monta koiraa joten odottelua tuli. Vähempikin pakkanen olisi riittänyt kun halli on lämmittämätön :D Hitin perusasentoihin siirtymisistä tuomari sanoi, että laita ne kuntoon niin tulee kympit noista liikkeistä, joissa sen vuoksi vähennettiin pisteitä. Eihän se kovin paljoa edes jää vinoittain, ihan aavistuksen vajaaksi toisinaan, mutta pitääpä taas muistutella että tulee perille asti. Meillä oli tavoitteena saada tänä vuonna tottelevaisuusvalion arvo, siitä tavoitteesta nyt hitusen jäätiin mutta ei paljoa. Yhtä uupuu enää ja seuraava kisa on ihan tammikuun alussa. :) Sain tokokoulutuksessa vinkit liikkeiden välisiin siirtymiin ja testasin sitä kisoissa, toimii! Käytin sosiaalista palkkaa ja liikuin itse siirtymät pysähtelemättä, niin koirakin pysyi paljon paremmin oikeassa moodissa.

Hitin kanssa käytiin tiistaina taas Riihimäellä Markus Laioksen käsiteltävänä. Hyviä uutisia, ranka oli vihdoin pysynyt suorana. Pallean seudulla jotain pientä kiristystä mutta ei ollenkaan paha. Seuraava tsekkaus on parin kuukauden päästä. Käydään jatkossa muutaman kerran vuodessa tarkastamassa, ettei isompeja jumeja ole.

Käytin Hitin myös vähän aikaa sitten silmäpeilauksessa ja polvitarkissa, polvet olivat edelleen puhtaat 0/0 ja silmätkin saivat terveen paperit (ell. Pärnänen). Hitillä oli viime peilauksessa yksi ylimääräinen pikkuripsi ja nyt sekin oli kokonaan kadonnut. Onni on terve koira <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti