tiistai 16. huhtikuuta 2013

EVL- katsaus

Mistä tietää, että edellisestä blogin päivityksestä on liian kauan aikaa? No siitä, kun olet unohtanut salasanan \o/

Onneksi on keinot vaihtaa se uuteen :) Olen ollut blogin suhteen tosi laiska, mutta nyt kun harrastelut jatkuu taas aktiivisemmin, niin koitan ryhdistäytyä. On jo jonkin aikaa pitänyt tehdä EVL- katsaus, sillä Hitin kanssa pitäisi miettiä mitä treenataan ja miten paljon, joten kartoitan nyt tähän kirjoitukseen hieman tilannetta liikkeiden suhteen.

Paikalla makaaminen: Häiriö ei ole ongelma. Eriaikaiset käskytykset pitää treenata liikkurilla.
Paikalla istuminen: Ihan alkutekijöissään, pitää ottaa työn alle. Ajattelin ottaa ihan erilaisen käskyn, jota koira ei helposti sekota muihin jättökäskyihin ja heitä sen takia maate. Koitetaan saada aktiivinen ilme liikkeeseen, joten aloitamme lelupalkalla ja lyhyistä harjoituksista. Vielä kun muistaa itse edetä hitaaaasti, tuo liike on niin helppo pilata ahnehtimalla.
Seuraaminen: Ei pitäisi olla ihmeellisyyksiä tässä, vaihtelevaa treeniä voisi kyllä tehdä silloin tällöin.
Z: Täytyy harjoitella koemaisena, ja treenata kaikkia jääviä kerralla järjestystä vaihdellen.
Luoksetulo: Ok.
Ruutu: Merkin kierto, liike kokonaisena. Parhaillaan treenataan merkkiä, niin kauan kuin se on epäselvä, ei yhdistetä.
Ohjattu nouto: Koko liike. Ohjatun suuntia pikkuhiljaa, merkki vielä erillisenä harjoituksena & lopuksi yhdistäminen.
Hyppynouto: Täytyy harjoitella vinot heitot & metallikapulalla pitotreeniä.
Tunnari: Ei pitäis olla ongelmaa.
Kaukot: Argh. Paljon treenattavaa.

Eniten kesken tuossa on paikalla istuminen, ruutu, ohjattu ja kaukot. Täytyy siis panostaa näihin nyt eniten. Kaukokäskytkin riippuu niin päivästä Hitin kanssa... En mä tuu saamaan tälle koskaan niitä kympin kaukoja mitä Tedillä on, mut ei se oikeastaan harmita, kun ei kisata tokossa enempää kuin "pakolliset ykköset" :D Tänään käytiin treenaamassa, ja kaukoissa oli taas jumitusta. Vaihdoin koiraa sitten välissä, niin sen jälkeen Hit teki ihan mallikkaasti. Samalla totesin, että etenkin pitkällä matkalla kannattaa käyttää maasta- istumaan vaihdossa samaa käsimerkkiä, kuin seiso-istu vaihdossakin. Paljon treenattavaa, kaukot on meidän ongelmaliike... Merkin kierto sujuu tällä hetkellä useimmiten oikein, Hit kiertää eri puolelta kuin Ted. Hälle luontaisempi noin päin. Huomaa kyllä, että tuppaa sekoittamaan hiukan ruutuun vielä tuota, mutta palkka tulee vain merkin kierrosta.

Paimentamassa ollaan käyty nyt muutaman kerran tänä vuonna. Ihan hyvin Hitillä on muistissa ne jutut mihin ollaan jäätykin, on vaan tuo Somero turhan kaukana viikottaisia treenejä ajatellen. Teknisesti se kuitenkin osaa jo sen verran, ja kykyjen pitäisi riittää SBCAK:n radan suorittamiseen, ettei me tätä juttua enää kesken jätetä. Selvittelen nyt parhaillaan treenipaikkaa kesäksi, joten katsellaan sitten.

Pk- juttuja varten on löytynyt uusi seura, siitä lisää sitten, kun päästään ensimmäisiin kimppatreeneihin mukaan. Hit jatkaa siis hakutreenejä ja tarkoitus on myös jälkipuolella ryhdistäytyä. Jäljen aloitamme FH- treeneistä sen kanssa, katsotaan sitten minne lopullisesti suuntaudutaan. Agilityynkin kyselin ryhmäpaikkaa, mutta vielä odotamme vastausta. Toisaalta tuossa on jo niin monta lajia, ja priorisoinnissa agility menee häntäpäähän, joten ei se nyt sinänsä haittaa jos emme lajissa pääsekään heti jatkamaan. Saataisiin nyt ensin tuo tokokin pois alta.

Mikäli jälkitreenit menevät suunnitelmien mukaan, jatkaa myös Ted FH- puolella treenailua. Ensi kesän projekti sen kanssa onkin se kuuluisa paalu ja tunnetila. En näe syytä, miksei voisi kisoissakin piipahtaa, kun se on voinut tosi hyvin ja elää ihan normaalia täysipainoista koiran elämää. Ollut oireeton jo kohta vuoden, herranjestas :O Tänäänkin kun käytiin tokoilemassa, se juoksenteli siellä karvalelu suussaan kuin pahainen kakara, ja vaikutti olevan maailman onnellisin koira. :)

Synttärijuhliakin ehdittiin viettää, Hit täytti hurjat 3 vuotta ja Ted 5.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti