tiistai 30. syyskuuta 2014

Hopee ei oo häpee

Snadisti viiveellä taas mun päivitykset... tokon piirinmestaruus kisattiin 20.9, eli tasan viikko hakukokeen jälkeen. Tokoa en ollut treenannut sitten valioitumisen, kun ollaan panostettu kaikkiin muihin lajeihin. Tänä vuonna tokoa oli tullut treenattua yhteensä 4-5 kertaa, että siihen nähden aika hyvä rivi tehtiin. Kaikki yksilöliikkeet vetästiin yhteen putkeen sekoitetussa järjestyksessä.

Paikalla istuminen: 10
Paikallamakuu: 8. Ennakoi sivulle tulon.
Vapaana seuruu: 8. Oli tosi korrekti, päivän onnistuminen! Olin niin tyytyväinen, olin aivan eri koiran kanssa kehässä kuin viikko takaperin.
Z: 7. Seisomisen laittoi maaten.
Luoksetulo: 8. Nopeutta olis saanu olla enempi lopussa.
Ruutu: 8,5. Nopeasti ruutuun, mutta huono seuraamaan tulo.
Ohjattu: 0. Ei yhtään bongannut kapuloita vaan lähti ruutuun uudestaan.
Metsku: 9. Vähän vino loppuperusasento.
Tunnari: 8. Ihan liikaa vauhtia.
Kaket: 7. Tuplakäsky jätössä ja seisomiset aika väijyen.
yht. 236p 2-tulos. 

Tiukkaan arvosteluun ja meidän treenimäärään nähden hyvä setti. Tällä irtosi myös joukkueelle PiirM hopea! :)

Kovasti on tullut mietittyä meidän tavoitteita pk- puolelle. Viikonloppuna pidettiin ihan palaveria hakuporukan kesken.

Ampumisjutusta olen keskustellut muutamien kanssa ja tultu siihen tulokseen, että Hit oli herkkänä koirana yhdistänyt luonnetestin kuormittuneen fiiliksen paukkuihin. Nyt mulla on ase lainassa ja teen vastaehdollistamista. Tällä hetkellä voi ampua 15 askeleen päästä ja koira ei korvaansa letkauta. Tottikseen paukut otetaan vasta myöhemmin mukaan. Nyt siis muokataan vain mielentilaa, että ampuminen on kivaa. Oli kyllä viiminen pehmeä koira jonka meikä testautti. Turha hankkia kisaavalle koiralle negatiivisia kokemuksia.

Tottikseen kaivellaan talven ajan viettiä, meille on tulossa kouluttaja sunnuntaina. Hakua vähän pilkoin, tehdään etsintää ja ilmaisuja omina treeneinään. Loppukausi metsässä vaan suorapalkkaa. Pikkuhiljaa alkaa myös ensi kauden tavoitteet hahmottua.

Talven ajalle en ole muita kisoja suunnitellut, kuin aksaa. Hallikausi alkoi ja se tietää talvelle sitä, että treenataan hallitottista kerran ja aksaa kerran viikossa. Päälle sitten muut omaehtoiset treenit. Tedikin on päässyt tottistelemaan ja on ollut kovin innoissaan. Hyppyä ei tehdä, mutta harkitsen josko senkin kanssa vielä jotain lajia kisaisi ilman ihmeempiä tavoitteita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti