lauantai 2. toukokuuta 2015

Kisoihin valmistautumista ja pohdintoja

Hakukausi aloitettiin virallisesti 18.4. Parit maastotreenit oli keretty tekemään jo ennen sitä, ja tietty niitä ilmaisutreenejä koko talvi :) Haku meni hyvin, esineruutu oli kökkö. Hit alkoi ontua samana päivänä etujalkaa, juurikin esineruudussa, vaikka en siinä kohden siihen vielä kiinnittänytkään huomiota. Oli niin epäselkeästi epäpuhdas. Vasta kun kotipihalla otin sen autosta ulos, huomasin ontumisen. Ontui muutaman päivän liikkelle lähtiessä.

Sitten kun ei enää ontunut, annoin liikkua normaalisti. Kun jalka ei enää oireillut, käytiin OMD- agikoulutuksessa kun olin sen jo maksanut. En tehnyt kuin matalilla hypyillä. Koira sai paljon kehuja ja itse kuulemma ohjasin sievästi. Sain koulutuksesta kumminkin jotain irti, vaikka en täysillä uskaltanut tehdäkään. Mitään muuta ei tuolla viikolla sitten tehtykään, eli koira oli pakkolevossa treeneistä.

Fyssarilla selvisi se mitä vähän odotinkin, että koko koira oli aika tukossa. Epäili jotain tapahtuneen, mutta ei mulle tullut mieleen muuta kuin liukastuminen aksakisoissa helmikuussa. Toki tuossa oli liukkaita kelejä tässä viime hoidon ja tämän välissä, ehkä silloin on itseään vähän satuttanut. Varattiin kuitenkin seuraava hoito kahden viikon päähän, hoidon jälkeen muutama päivä remmilenkkiä ja sen jälkeen vain viimeistelevää treeniä hakukoetta ajatellen.

Tänään käytiin tekemässä kenraalit maastossa. Hakuun otin vain etukulmat, niissä nyt ei mitään ihmeellistä. Ekaan kulmaan lähti vähän huonosti ja teki tyhjän, yritti viilettää keskilinjan yli seuraavaan etukulmaan, kutsuin takaisin niin sitten meni hyvin. Esineruutu meni ihan päin prinkkalaa, yhden esineen olin päättänyt nostattaa, mutta koira juoksi jatkuvasti yli alueesta. Sama ongelma siis kuin kauden avareissa. Olen nostattanut sillä yhden esineen autolla ennen ruutuun viemistä, mutta jotenkin se ei nyt vaan tajua vaan menee hakumoodiin. Tehdään siis vielä noita esineiden nostatuksia ennen koetta. Tietää mistä Hit saa ruokansa muutamana iltana.

Eilen käytiin tekemässä myös tottista. Huonolta näyttää. Seuraaminen on muutenkin ollut alavireinen, ja ampuminen passivoi sitä vaan lisää. Istui seisomisen ja eteenmeno oli täyssukka, kun yritin tehdä sitä eri suuntaan, kuin tuolla kentällä ollaan totuttu. Eli eteenmenoa ja jääviä vielä viimeistellään. Kokeessa on nyt vaan tärkeää olla itse hermostumatta koiran passivoitumisesta, ettei itse passivoi sitä vielä entisestään. Eihän se mihinkään siitä ampumisesta lakoa, mutta seuraaminen on matkalaukkuseuraamista. Jännä juttu, että paikallaolossa sen korvat pysyy koko ajan pystyssä vaikka ammutaan. Hypyt teki ok, paitsi metrisellä ponnistaa esteestä ja pysähtyy sitten kapulan eteen ihmettelemään. Ei tuo, ennen kuin sanoo uuden käskyn. A-esteellä se teki jokin aika sitten samaa, mutta sen sain siltä pois kun annoin tuo- käskyn todella kovaan ääneen samalla kun kiipeää.

Saa nyt nähdä sitten. Aika paljon on juttuja, ainoa mikä toimii on tuo henkilöhaku! Nyt se päätös sitten on tehty, että en aio Hitin kanssa kisata pk-lajeissa kuin hakua ja FH:ta. Syynä on tottiksessa stressaantuminen. En koe eettiseksi tehdä tottista, jos se ei ole koiran mielestä kivaa. Tavoitellaan nyt ensin se HK2 ja kävästään kolmosten kisoissa jos vaan siltä tuntuu, mutta käyttövalioksi ei lähdetä edes yrittämään tässä lajissa. Katsotaan sitten, mitä mahdollisuuksia se erikoisjälki meille avaa.

Ted on käynyt vähän jäljestämässä, paino sanalla vähän :) Ihan hyvin on mennyt. Kulmat ja esineet näyttäisi sujuvan, paalulta lähteminen on ollut vaikeinta, kun ei oikein tunnu kiinnittyvän jälkeen kunnolla. Eli niitä treenattavaksi lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti