lauantai 25. marraskuuta 2017

Tokokoulutuksessa

Käytiin eilen pienellä Woollandian porukalla tokoilemassa, kouluttajana Maarit Hellman. Indin kanssa keskityttiin ylempien luokkien juttuihin.

Ensin käsiteltiin merkin kierron jälkeisiä stoppeja nimenomaan ennakoinnin näkökulmasta. Esteet oli aseteltu kuten EVL liikkeessä, niitä Indi vähän katseli eikä kestänyt lähellä merkkiä kyykyssä ollutta kouluttajaa vaan kävi moikkaamassa. Pääosin otettiin läpijuoksuja, pari kertaa stoppi maahan. Kerran pysähtyi itse seisomaan ja useamman kerran selvästi hidasti vauhtia. Tuon pitäisi loppua kyllä kun koira saa kokemusta ja oppii huomaamaan, että täytyy tulla luokse jos en sano pysäytyskäskyä. Jos pysähtyy itsenäisesti, kutsutaan vaan luokse ilman, että siitä tehdään mitään numeroa. Palkan pitää myös olla saman arvoinen, eli jos palkkaan stopit pallolla niin luoksetulosta pitää myös antaa pallo.

Tyhjään lähetystä: Indin kanssa tehty tätä tosi vähän kosketuksena post-it lappuun. Laput kannattaa jättää pois nopeasti, pystyttiin jo tässä treenissä luopumaan niistä. Etäisyyttä kannattaa myös kasvattaa nopeasti, kokeiltiin myös pidempää matkaa ja ihan hyvin tuntui koira saavan ajatuksesta kiinni. Suoraan menoja kannattaa treenata niin, että ei jää naimisiin yhden kohdan kanssa, vaan siirtyilee. Jos juoksee vinoon, kutsutaan pois ja aloitetaan alusta. Tarvittaessa kydään näyttämässä oikeaa kohtaa seinässä. Lähetys täytyy tehdä suorasta perusasennosta ja palkkaus seinän vieressä.

Hyppynoutoa: olin aika optimistinen avo-kisan jälkeen, kun viimeksi kun ollaan hyppynoutoja treenattu, ne ovat menneet tosi hyvin. Tällä viikolla treeneissä selvisikin, että liike on unohtunut, koira juoksee helposti esteen ohi molempiin suuntiin. Ekan hyppynoudon teki hyvin (ohjatun kapulalla), mutta myöhemmin metallikapulalla teki tuota hypyn kiertämistä. Johtuu ilmeisesti siitä, että se jää kiinni kapulaan ja unohtaa koko hypyn. No tätä täytyy vaan treenata. Yhden kerran kapula jäi pystyyn, sitä ei olisi millään halunnut ratkaista, vaikka lopulta tekikin oikein. Täytyy noitakin treenata.

Metallinoutokapulalla tehtiin siis ensin kapulan nostoja saalispalkalla. Ja sitten pari hyppynoutoa. Laitoin kotona tilaukseen vähän pienemmän kapulan, edellisiltä koirilta peritty kapula on turhan iso Indille.

Vilkaistiin Zetaa, tehtiin koemaisesti EVL liikkeenä seiso, istu, maahan. Teki kaikki liikkeet oikein, mutta vähän paineistuneen oloisena joten tehtiin vielä sama naksutellen ilman stoppeja. Valmistelin koiran huonosti enkä huomannut sanoa, että olen toistaiseksi vielä palkannut kaikki stopit silloin kun tekee ne oikein, koira varmaan sitäkin vähän ihmetteli, kun ei saanut palkkaa kesken liikkeen. Ei me olla noita suoraan jäävistä seuraamisen jatkamistakaan treenattu.

Ruutuun lähetys pari kertaa. Eka oli aika hidas ja pysähtyi etuosaan ruutua. Sain ohjeeksi käyttää välillä palloa ruudun takana, ulkopuolella ruutua. Vapautetaan muutama metri ennen ruutua suoraan pallolle. Ja silloin kun käyttää palloa, ei koskaan pysäytetä koiraa.

Lopuksi tehtiin vielä EVL paikallaolo ensimmäistä kertaa koskaan. Kävin palkkaamassa istumista. Maahan meni ok, mutta pälyili epäluuloisena selän takana kulkevaa liikkuria. Luoksetulo myös hidas, ei osaa vielä sitä, kun on kokonaan uusi kutsu -käsky. Pitää pyytää treeneissä kavereita kuljeskelemaan koiran selän takana paikkiksissa. Treenattavaa siis riittää, tulee olemaan tokopainoitteinen talvi ja -kevät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti