tiistai 27. marraskuuta 2018

Edistystä

Hit kävi 2.11 leikkauksessa. Leikkaus meni hyvin ja koira on nyt täysin toipunut kliinisesti. Vielä olisi kystonäytteen uusinta edelliskerran valko- ja punasolujen vuoksi sekä kontrolliultra. Haava on arpeutunut pääosin hyvin, mutta haavan päässä on pari tikkiä, jotka eivät ole sulaneet, ja jotka ärsyttävät ihoa. Saavat nypätä ne pois kontrollikäynnillä.

Hitin poikkeuslupahakemus on ollut Kennelliitossa jo 2 kuukautta. Antidopingin sivuilla lupaavat kahden viikon käsittelyaikaa keskimäärin. Olen laittanut sähköpostia ja kysynyt, ovatko paperit tulleet edes perille. Eivät vastanneet. Tosi kiva, kun koiralla ei ole nyt rekisteripaperia ollenkaan, kun alkuperäinen piti lähettää postissa. Toivottavasti alkaa kuulua...

Indin kanssa on nyt reilu kuukausi saatu lisätä liikuntaa. Olemme vältelleet asfaltteja ja pyrkineet liikkumaan mahdollisimman paljon metsässä vaihtelevissa maastoissa. Lenkit ovat jo ihan normaalin mittaisia, mutta aika rauhallisia tempoltaan. Käyntiä ja ravia pääosin. Olen jo pitänyt sitä irtikin yksinään kun tottelee niin hyvin, että ei rehaa jos vahdin sitä. Vauhdikkaampaa menoa saa vielä odottaa. Laseroinnin ja mobilisoinnin saa tehdä päivittäin, muuten liikerata rajoittuu. Ajan kanssa alkaa toivottavasti pysyä paremmin kunnossa. Pientä aaltoliikettä siinä on ollut muutenkin, mutta se kuuluu asiaan. Jalka oli jo edistynyt niin hyvin, että liikerata oli mobilisoinnissa normaali. Se meni hieman takapakkia pariksi päiväksi ilman selvää syytä ja päätin omin nokkineni laittaa tähän väliin kahden viikon tulehduskipulääkekuurin. Tähän vaivaan ei ole tulehduskipulääkekuuria vielä saanut kertaakaan. Tulehdusreaktio on toki välttämätön paranemisen kannalta, mutta pitkäkestoisessa ongelmassa näin järkeväksi toimia nyt näin ja hoitaa kipua. Lääkekuurilla oli vaste, nyt mobilisoinnissa se on ollut hyvä ja pysynyt hyvänä, ja raaja on pysynyt oikeassa asennossa. Jumppalupakin ollaan jo saatu, mutta aloitan jumpat vasta kuurin loputtua, jotta voin heti reagoida jos jokin jumppa aiheuttaakin kipeytymistä. Jalan pitäisi mennä koko ajan parempaan suuntaan eli jumpista ei saa kipeytyä, ja varovasti aloitetaan. Käytän sen vielä fasciatsekissä ennen, kalvot etujaloissa vaikuttavat olevan hieman tukossa. Itse olen hieronut nyt noin 2krt/vko, ja kroppa alkaa tuntua lihaksiston puolesta ihan kivalta. Jospa tästä pikkuhiljaa päästään eteenpäin. Kiva, että saa alkaa jumpata, saadaan mukavaa tekemistä.

Tedin kanssa ei mitään uutta taivaan alla. Käydään privaattilenkkejä aika paljon, kun nivelet eivät enää kestä yli 30min lenkkejä. Ajattelin aloittaa Indin kanssa kuntoutuksessa uimisen, ja pojatkin pääsevät sitten kuntouimaan. Se olisi Tedille paras liikuntamuoto. Päätin aloittaa Tedillekin Vetcaren E-vitamiinikuurin. Indin karva ja olemus ovat muuttuneet ruokinnan muutoksen ja kyseisen vitamiinikuurin vuoksi todella paljon parempaan. Tuota vitamiinia voi kyllä suositella, imeytyy ilmeisen hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti