lauantai 11. elokuuta 2012

Voittajan debyytistä ykköstulos!

Hupsan, kevyt päivitystauko! Mutta nyt välillä kun on tulostakin kerrottavana, voin vakuuttaa, että ollaan myö treenattu (tosin vain lähinnä tokoa). Ei vaan ole saanut blogin päivityksiä aikaiseksi, kun on ollut niin uudet kuviot täällä Savossa. Ylipäätään en ole ehtinyt/ jaksanut seurata mitään koiramaailman juttuja, ollaan vaan nyt keskitytty omaan eloomme täällä :) Kohtapuolin tuleekin sitten jo muutto taas uudelle paikkakunnalle.

No eniwei, asiaan. Käväistiin tässä Pieksämäellä kisaamassa, ei tarvinnut kotikuntaa kauemmas lähteä. Tuomarina oli Ossi Harjula, joka olikin meille ihan uusi tuttavuus. Koe pidettiin hallissa ja voittajaluokassa oli 6 koiraa. Kesän aikana ollaan tehty paljon viritysharjoituksia ja sehän toimi kisatilanteessa todella hyvin! Sain koiran mainiosti aktivoitumaan, ei tullut yhtään sitä passiivista jumitusta mitä joskus alemmissa luokissa :) Ylipäätään on ilo olla oman koiran kanssa tuolla kisapaikoilla, kun se on niin hyvin hallinnassa ja keskittyy minuun eikä muihin koiriin tai muuhun sähläämiseen. Hyvä pohjatyö kannattaa!

- Ensin paikallaolo. Yhtä lukuunottamatta kaikki ryhmän koirat olivat uroksia. No eipä mitään, tiedän ettei Hit sieltä lähde, mutta jos muille tulisi kahina niin se saisi traumat. :D No onneksi kaikki koirat pysyivät,
perusasentoon jopa hiukan ennakoi, vaikka joskus on tarvinnut tuplakäskyä. Mukavan aktiivinen ja rento ilme, hyvä. :) 10.

- Seuraaminen: 9. Virittely toimi. Tosi hyvän tuntuista seuraamista, käännökset aktiivisia, hitaat ja juoksut hyvin. Piste lähti perusasentovirheestä ihan seuraamisen lopussa.
- Istuminen seuraamisen yhteydessä: 0. Jäi seisomaan. Olin juuri sanomassa valmis, niin koira alkoi ihan oudosti pälyillä selän taa yleisön suuntaan, en tiedä mitä se keksi siellä muka olevan. No siinä vissiin unohti vähän mitä ollaan tekemässä. Istuminen on ollut treeneissä tosi varma, joten enpä huolestu. En jaksanut stressata nollaa, kun asenne ei ollut kisaan lähtiessäkään "nyt haetaan ykkönen". Ajattelin vain, että onhan tässä vielä mahiksia :D Joku häröily piti tähän kokeeseen keksiä ;)
- Luoksetulo: 9,5. Ongelmana on ollut vauhti, mutta nyt tuli kyllä tosi hyvin ja stopit tosi hienot. Olisko ollut hiukan vinosti edessä, josta puolikas.
- Ruutu: 10. Tää oli aivan sikamakee!
- Hyppynouto: 10. Se tekee tän aina hienosti. :)
- Metallinouto: 10. Vauhtia piisas tässäkin mennen tullen.
- Tunnistusnouto: 10. Ihan törkyhieno tämäkin! Sata lasissa kapuloille eikä räjäyttänyt kapuloita, harvinaista! Oman se on räjäytyksistä huolimatta aina tuonut, mutta nyt laski itsensä tosi nätisti oikeeseen vireeseen ja oma löytyi viipymättä. Kaunista katsottavaa :)
- Kauko-ohjaus: 6,5p. Näissä ollut vähän ongelmia treeneissäkin, keksi tuossa tovi sitten unohtaa kokonaan seisomisen. Tarjosi vain istumista, makuuta ja kierimistä :D Nyt nousi ekalla istu- vaihdolla seisomaan joten piti antaa kaksoiskäsky, jotta istui, ja siinä tuli sitten liikkumistakin. No pääasia, ettei jumittanut yhtäkään vaihtoa, hyvä.
- Kokonaisvaikutus: 9.

Ajattelin ensin, että tulee hyvä kakkostulos, mutta sitten tuumasin että taisikin tulla ykkönen. Ja niin tulikin, pisteitä yhteensä 269p ja 3. sija. Ei paskempi debyytti korkeampiin luokkiin! :) Hit teki kyllä ihan parhaansa ja olisin joka tapauksessa ollut tyytyväinen, se istuminen vähän kaiveli kun siinä ei ole treeneissä mitään ongelmaa, mutta suotakoon se nyt anteeksi, kun se tasan sen osaa. On se kyllä kiva koira, tekee ihan täysillä ja täydellä sydämellä yhteistyötä.

Vähän on suunnitelmat menneet ketuiksi eri lajeissa etenemisten suhteen kun tämä muutto rajoitti harrastusmahdollisuuksia niin paljon, mutta siellä Lahdessa sitten jatketaan pk- puolta ja aletaan taas käymään paimennuksissa ja agilityssäkin jos päästään ryhmään. Ajattelin nyt panostaa tähän tokoon jotta saadaan se pois alta, eli aletaan treenata tosissaan evl:aan. SBCAK leiristäkin on vielä juttu tulossa, lupaan kyllä päivittää. :D

6 kommenttia: