torstai 2. huhtikuuta 2015

Suunnitelmia

Ähäkutti. Maa oli jo monin paikoin sulanut, mutta tänne meille satoi taas hanki maahan. Harmittaa, kun ei voi tehdä vielä kunnolla jälkeä... niitä pitäisi Tedin kanssa päästä tekemään, sillä olemme menossa FH- kisoihin toukokuun lopulla. 

Sain hyvät neuvot aikoinaan rotuyhdistyksen leirillä Tedin kanssa jäljestykseen, ja nyt ajattelin vihdoinkin mennä sen kanssa kokeilemaan, joko se lähtisi paalulta näin muutaman vuoden tauon jälkeen. Viimeisin kisa oli vuonna 2012, jolloin koira ei kyennyt jäljestämään lainkaan, kun yleisössä oli sille liian tärkeä ihminen mukana. Ihan kiva, että pappakin saa vähän jotain puuhaa, vaikka paljoa en aiokaan sitä treenata. Sille sopii lyhyet, motivoivat treenit, joita tehdään harvoin. Tedin ongelmana on jaloilla jäljestäminen, joten päivästä ja alustasta riippuen se saattaa vedellä kulmista yli. Siihen yritän nyt saada vielä korjausta aikaan, eli lähinnä kulmatreeniä on tiedossa. Ollaankin aloitettu kausi ihan yksinkertaisilla treeneillä, joissa vahvistetaan mielikuvaa siitä, että kulman tullessa eteen on syytä palata tallatulle alueelle takaisin. Näitä harjoituksia tehdään nyt 20-30, sen jälkeen siirrytään varsinaisiin jälkiin. Esineitä ollaan tehty ihan erikseen ja niissä ei ole ollut juurikaan muita ongelmia, kuin liika intoilu. Sen näkee sitten kevään mittaan, miten ne esineet jäljellä asettuu, mutta uskoisin koiran tasaantuvan kunhan päästään kunnolla tekemään. Intoa on ainakin ollut, ja se on tuon koiran kanssa tärkein kulmakivi.

Haun suhteen maastokausi on korkattu! Kaksi sunnuntaitreeniä ollaan jo päästy tekemään. Siihen nähden, että ollaan vasta näin alkuvaiheessa kautta, Hit on todella hyvällä mallilla haun suhteen. Ilmaisut ovat sujuneet ja viime treenissä teki myös hyvää tyhjää pistoa. Nyt kun ilmaisut eivät takkuile, olen kokeillut sen kanssa vaihtelevaa treeniä, välillä ilmaistaan ja välillä saa suoraa palkkaa. Hyvin sopii ainakin tälle koiralle. Esineitä pitää treenata... Mutta tottis nyt on se murheenkryyni. Tehtiin vastaehdollistustreeniä ampumisiin, ja koira ei reagoinut paukkuihin millään tavalla. Sitten kun yhdistettiin seuraamiseen, niin kontakti tippui. Sivulla ollessa ammuttaessa vilkaisee nopsaan, ja palauttaa sitten kontaktin. Seuraamisessa ampuessa tipahtaa hetkeksi kyydistä. Päätin olla treenaamatta varsinaisessa seuraamisessa paukkuja. Ampuillaan sitten muun tekemisen yhteydessä, palkatessa tai imutuksessa, ettei koko seuraaminen hajoa. Ollaan palautettu mieleen seuraamisesta seisominen, ja nyt tarjoilee sitä istumisessakin. Luoksetulo sentään on tullut paljon paremmaksi, kun ei treenata enää pysäytyksiä. Metrinen menee vaihtelevalla menestyksellä, A-este oli unohtunut, mutta nyt kun ollaan taas palauteltu mieleen, niin näyttäisi sujuvan ihan ok. Tähtään toukokuun kisoihin. Jää sitten nähtäväksi, miten tuo tottis menee. Onhan hyväksyttyyn tottikseen varaa kämmäillä, mutta olishan se kiva, jos koira tekisi omalla tasollaan olevan suorituksen.

Meinasin panostaa Hitin kanssa tulevana kesänä aiempaa enemmän jälkeen. Se on todella lupaava jälkikoira, joten voisi oikeasti jo alkaa valmentaa sitä tosissaan FH- kisoihin. Uskoisin sen olevan meille molemmille kiva kisalaji, kun tottiskin puuttuu. Pitää sitten miettiä, miten priorisoi useamman lajin treenaamisen. Hakuun nyt ei maastotreeniä ihan mahdottomia määriä enää tarvitakaan. Edetään haussa niin pitkälle kuin rahkeet riittää, kyllä se HK3 siintää tavoitteena ja uskon sen olevan ihan realistinen. Se, onko mahdollisuuksia saada meidän tekemisellä ykköstulosta voittajaluokasta, jää sitten nähtäväksi. Taitaa tottis olla se kompastuskivi. Senkin takia ajattelin alkaa panostaa enemmän jälkipuoleen. Ja onhan jäljestys hyvä eläkelaji :) katsoo sitten ajan kanssa miten lähtee rullaamaan... Sen jälkeen vasta teen päätökset mahdollisen metsäjälki- ja EK- uran suhteen. Aika helppohan näistä pohjalla olevista lajeista olisi noihin edetä ainakin alempiin luokkiin. Mutta jos nyt ensin haku ja FH. Katsotaan montako vuotta niihin menee :D

Hitillä on ensimmäinen agin kolmosluokan kisa perjantaina. Jännää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti