perjantai 1. tammikuuta 2016

Kisatuloksia ja silmäpeilaus

Käytiin Hitin kanssa kisaamassa parit agilitykisat joulukuussa peräkkäisinä viikonloppuina. Puoli vuotta ehti olla kisataukoa. Ekoista kisoista tuli 2 x HYL ja hyppäriltä 0 (aika jotain -4,6s). Seuraavana viikonloppuna tehtiin pari hylkyä ja sitten ehkä maailman surkein rata ratavirheillä 35... Pari kieltoa, pari rimaa, hipaisi pituutta, puomin ja keinun alasmenot ja yks keppivirhe. Fysiikka ei jostain syystä ollut kunnossa, tosin käytiin noiden kisojen välissä fyssarilla ja hoidettavaa oli aika paljon. Että sinänsä ei ihme. Toki kun tämmöisiä tuloksia tulee, niin on syytä pysähtyä miettimään mikä ei toimi ja tehdä jotain asialle. Niinpä kontaktit otettiin syyniin. Hit alkoi hypätä puomin alasmenon yli sen jälkeen kun vaihdoin pysäytyskontaktin juoksukontaktiin. Niinpä kontakteille otettiin pysäytykset takaisin. Suurin osa virheistä oli mun mokia, esim. kepeillä vedätin liikaa. Mutta saatiinpahan taas tietää mitä pitää treenata. Ainakin nyt keskitytään noihin hyppyjen merkkauksiin, muuten ohjaan kuulemma ihan hyvin. Hit on ollut treeneissä tosi hieno.

Tällä viikolla Hit kävi myös silmäpeilauksessa. Terve poika on, yksi pieni ripsi oli tullut takaisin, joka näkyi joskus aiemminkin peilauksessa, ja aiheuttaa sen distichiasis merkinnän lievänä. Se onkin sitten Hitin ainoa miinus terveyden osalta. :)

Kaivoin vanhat tavoitteet blogista, joita asetin Hitille tälle vuodelle.

- HK2 ja kolmosissa ainakin yksi kisa. Molemmat toteutuivat! HK2 tuli ensiyrittämällä, mutta pitkään rataan tarvitaan vielä treeniä.
- FH jälkeä sen mitä haku antaa myöden. Käytiin me jokunen kerta pellolla :)
- Paimennustreeneihin varsinkin kesällä! Oli hyvällä mallilla kun syksyllä käytiin: haut kuntoon. Treenattiin ja käytiin kisoissakin koittamassa; tuloksena PPR1!
- Agissa luokkanousu (?). Noustiin vauhdilla kolmosiin.
- Näytelmissä vois kävästä jossakin Baltiassa. Ei käyty, ne rahat meni muualle :)

Sitten tavoitteita vuodelle 2016:
Hit
- HK3, tai ainakin kovasti yritetään
- FH Jälkeä treenataan
- Agissa startteja alle
- Voitaisiin aktivoitua näyttelyiden saralla, ainakin Suomessa

Indi
- Treenaa tottista ja tokoa
- Hakutreenit jatkuu. Ilmaisu metsään.
- FH Jäljen alkeet
- Paimennetaan. Ehkä jopa kisataan loppukesästä.
- Luustokuvat
- Aloitetaan agility, jos luustokuvat ok

Indi on käynyt välillä kokeilemassa lampaita ja se on kyllä hieno, vaikka ite sanonkin. Aika kiihkeä se on, mutta uskoo kyllä jos sanotaan, eli varmaan aika mukava koulutettava. Tätä tyttöä ei huimaa... Indin kanssa ollaan treenattu hakua koko ajan, ja se on päässyt hyvin jyvälle. Siitä tulee luultavasti haukkuva, haukkuu jo käskystä mutta en ole vielä siirtänyt ilmaisua metsään. Siirretään vasta, kun haukkuu kotona hyvin. Tottiksessa ei olla päästy oikein edistymään, kun leikillä on kestänyt kehittyä. Nyt se taistelee jo sen verran hyvin, että voin kohta alkaa opettaa sille lisää tottisjuttuja. Pariin liikkeeseen haluan lelupalkkauksen ja siksi niitä ei ole vielä päästy tekemään. Indin kanssa ollaan edetty tosi hitaasti. Ollaan panostettu ohjaajan ja koiran väliseen suhteeseen sitäkin enemmän. Häntä heiluen tekee. :) Mun täytyy laatia vuodelle suunnitelma, mitä opetan missäkin vaiheessa. Indin kanssa on mukava touhuta, kun se on niin laumaviettinen. Helppo palkata aikanaan kokeissa. Tein myös tietoisen päätöksen, että tokoa tai PK:ta ei kisata alle 2v. Saa kypsyä rauhassa.

Tedin tehtäväksi jää viettää eläkekoiran virkaa. Se täyttää pian jo 8v.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti