lauantai 10. maaliskuuta 2012

Hirrvveen hyvä treeni

Sää oli kyllä suoraan sanottuna ihan perberistä. Ensin satoi vettä ja sitten satoi vähän enemmän vettä. VETTÄ. No hyvä, että sataa, jos nuo lumetkin sulaisi. Mä olen vaan tykännyt tuosta auringosta joka tällä viikolla paisteli täälläkin. Kengät kastui läpimäriksi ja koirat olivat ihan uitettuja. Me mentiin siis ensin tokoilemaan ja siitä suoraan tallille metsälenkille ratsastaen.

Mutta ei se sade meän menoa haitannut. Ensin Ted sai tehdä ruutua ja otin Hitin kytikselle ja kytkin sen kentän koppiin, sai kytätä kun Ted teki ruutua. Koirien vaihto ja Hit irtosi hirmuisen hyvin ruutua kohti. Ei se sitä ole kyllä vieläkään tajunnut, sillä eka ruutuversio oli täysillä ruudun ohi ja lenkin kautta takas mutsin viereen... No otettiin ihan hitusen lähemmäs ja sitten löytyi hienosti. Useampi toisto ja heittopalkka, hyvin teki. Sitten tunnari. Hit on tehnyt sen nyt sisätiloissa tosi hyvin, nyt lähti ekalla käskyllä heti noutoon (joka jo sinällään saavutus viime treeniin nähden), mutta kiersi kapulat ja palasi viereen. Miksiköhän tämä ei ulkona ole sille yhtään niin kivaa kuin sisällä. Noh, laitoin sitten nakinpalan ympyrän keskelle ja annoin luvan ottaa sen, ja siihen heti perään käsky, niin todella varmalla työskentelyllä nappasi oman :) Täytyy tehdä näitä lisää niin saa tuon epävarmuuden pois. Hitin kanssa piti tehdä myös kaukokäskyjä, mutta en raaskinut käskyttää sitä siihen jääveteen maahan. Onneksi löytyi kuitenkin kohta, jossa oli tiivistä lunta niin tehtiin niitä siinä. Sivulla maahan on toiminut nyt tosi hienosti ja toimi taas. Vaihdot kaikki muuten hyvät, mutta istu-seisossa liikutti etujalkoja kun haluaisin liikuttavan takajalkoja, niin sitä vähän viilattiin. Ei tietoakaan nössöttämisestä, hieno Hit!

 Hyppynoutoa normikapulalla. Ensin suora heitto, hyvä. Toisella heitolla heitin tahalleen vinoon mutta hienostipa Hit korjasi. Paluuhypyssä tosin sai huonon ponnistuksen ja kolautti esteeseen, niin otettiin sitten vielä kolmas hyppynouto jonka palkkasin vauhdista. Joskus Hit on alkanut kolautuksistakin nössöttää, että ei haluaisi uudestaan enää hypätä, mutta nyt ei kyllä ottanut yhtään itseensä. Selkeästi paljon parempi, kun on kotona saanut vähemmän huomiota. Yrittää sitten entistä enemmän treeneissä kaikkensa. Huono ponnistus johtui tuosta alustasta, kun esteen molemmilla puolilla on upottavaa lunta :/ Loppuun A-este, samasta syystä sai huonon vauhdin ekalle ja ei päässyt yli. Yritti yksinään ilman vauhtia räpiköidä siitä vielä uudestaan :D Reppana. Tallasin esteen edessä olevaa lunta ja otettiin uudestaan niin, että sai vauhtia enemmän, niin sitten pääsi hienosti :) Vitsi mä olen niin tyytyväinen tähän muutokseen, Hitillä on usein tullut epäonnistumisista sellainen usko, ettei viitsi yrittää kun kuitenkin epäonnistuu, mutta nyt paikkaa niin hienosti. En kyllä ota hyppyjä seuraavaksi jos alusta on samanlainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti