tiistai 21. helmikuuta 2012

Hyvää syntymäpäivää rakas harmaani

Sinä olet ehkä persoonallisin koskaan tapaamistani otuksista. Saavuit taloomme vajaa kaksi vuotta sitten.

Haluatko tietää mitä kirjoitin silloin sinusta pari viikkoa meillä asuttuasi?

Kirjoitin:

Hit on alkanut oppia talon tavoille. Enää ei revi verhoja ja mattoja, roiku lahkeissa ja tottelee ei:tä. Myös pureminen on vähentynyt ja kaveri käyttäytyy muutenkin fiksummin. Tedin karvoissa se yrittää vielä roikkua ja puree toista jalkoihin.

Kerropas Hilander nyt rehellisesti, mikä ei ole muuttunut. Juuri tänään komensin sinut irti meän Ted- paapan karvoista. Mutta on sinusta fiksu tullut. Liiankin fiksu, sillä miksipä sitä karvoissa roikkumista vähentää kun toinen ei edelleenkään siihen sano vastaan. Saat kyllä olla kiitollinen siitä, millaisen kaverin kanssa pääsit asumaan.

Muistan vielä senkin, kuka oli pentutarkastuksessa kuuleman mukaan jättänyt hampaiden jäljet pöytään, kaatanut roskiksen ja purrut hoitajia nilkkaan. Ettei vaan olis ollut meidän Hitti Hilander?

Mutta voi mikä suloinen otus sinä olitkaan jo silloin. Minun aina niin ryhdikäs ja kaunis pikkuiseni. Voisin uppoutua marmorin kirjaviin silmiisi tunneiksi. Niissä on jotain hyvin ihmismäistä. Ne ovat maailman kauneimmat silmät jotka olen nähnyt. Sinun silmäsi.


Parasta sinussa on kuitenkin ehdottomasti sinun luonteesi. No olethan sinä sellainen pieni ja pippurinen pöhisijä. Tulet kaikkien kanssa toimeen ja teet aina kaiken 120% teholla. Olet erittäin viisas, opit häkellyttävän nopeasti kaiken. Ja olet sellainen mammanpoika, ei paljoa kiinnosta muut ihmiset jos äiteen kanssa saa tehdä töitä. Hakumetsä on siitä harvoja poikkeuksia. Sinusta on hurjan riemukasta voittaa minut saalisleikeissä - luulet varmaan olevasi hurjan vahva ;) "Äiti, mä voitin sut, minäpäs juoksen ja ravistan ja lällätän ja näytän sinulle miten hienon saaliin voitinkaan".
Sinä olet monipuolisin harrastuskoira, mitä koskaan olisin osannut edes toivoa. Toivottavasti meillä on monen monta upeaa yhteistä vuotta vielä edessä. Olen tavattoman kiitollinen, että saan tuntea sinut Hit. Sinulla on tietty herkkyys, joka opettaa minua eteenpäin myös ohjaajana. Ennenkaikkea sinusta on tullut hurjan tärkeä perheenjäsen. Kiitos, että olet olemassa <3

Kuvat joissa ei copyja, ovat minun, paimennuskuva S. Hyytiäisen.


1 kommentti: