keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Treenejä ja Tedin niveltutkimus

Tedin niveltutkimuksen toinen vaihe oli tänään. Ei muutoksia painon jakautumisessa, edelleen tasaisesti kaikilla jaloilla. Ted ei ole ollut viimeaikoina kipeä, joten liikkumisessa en ole huomannut isoja muutoksia, mutta eron alkoi huomata 3 viikon kohdalla yleisolemuksessa. Tedistä on siis tullut paljon leikkisämpi kotioloissa, leikkii yksinään ja tulee tyrkyttämään lelua jos hänellä on tylsää. Yksi järkytys tosin mahtui tähän koekäyntiin, nimittäin painoa oli tullut kilon verran lisää! Hups! Ei todellakaan tunnu kyljistä millään tavoin lihavalta, mahtaisiko se ravinne sitten vaikuttaa nestetasapainoon... Tai sitten siinä on korkea energiapitoisuus. Painoa kuitenkin 22kg, tarttee vähän nipistää ruuasta pois koska noilla nivelillä se 20-21kg on ollut mielestäni sopiva tuolle koiralle. Painoi alimmillaan teininä jotain 18kg ja silloin oli kyllä liian laiha.

Tänään oli ihanan keväinen ilma, mentiin sitten treenailemaan kentälle. Hit teki ensin ruutuja, heitin namin palkaksi. Löytyi oikea kohta tosi hyvin :) Hyppynouto oli hyvä, palkkasin taas kontaktista ennen noutokäskyä. Metallinouto ihan ok. Kaukokäskyjä hinkkailtiin, osaa jo melko hyvin uuden down- käskyn ja toimii! Ilme on paljon parempi. Tarvitsee vielä pienen avun siihen, mutta hirveän nopeasti on uuden käskyn oppinut. Ja tekee myös seiso- maahan vaihdon rutkasti paremmin teknisesti tuolla uudella käskyllä. Otettiin luoksetulo kerran läpijuoksuna ja loppuun taas pk- hypyt. Nyt meni kisakorkuinenkin A- este, 180cm! En ole hetkeen sitä uskaltanut koittaa, kun kesällä ei lähtenyt sitä kiipeämään, niin tehtiin hetki vain matalempaa. Nyt asiaa auttanee se, että esteen juuressa on lunta, eikä näytä niin pelottavalta. Täytyy hyödyntää tuo hanki nyt tässä kevään aikana, niin eiköhän kiipeäminen suju ongelmitta kesälläkin. Hilarin tämän päivän treenejä on videossa. Ted sai tehdä vähän nakkitemppuja. Ei kiinnostaneet pissat tällä kertaa, kun nakkia oli naaman edessä ;)Eilen käytiin ottamassa myös tokoa myöhään illalla kaupan parkkiksella. Siellä oli valoa ja aurattu kenttä! Ted teki vähän ruutua ja Hit kaukoja, ruutua, luoksetulon maahanmenoa ja metallinoudon. Hit oli ihan super!

Eilen päivällä käytiin Hilarin kanssa myös paimentamassa. Eka kierros otettiin vain vapaata kuljetusta. Lisäksi blokattiin muutama lammas joukosta pois ja siinä harjoiteltiin seinän ja lampaiden väliin menoa. Tuli itsekin siinä samassa treenattua lampaan käsittelyä. Eka kierros oli hyvä. Toisella oli sitten seinien vieressä kujat, ja kujia ennen tolppa. Lampaat piti kierrättää seinän vierestä, sitten kujien välistä tolpan ympäri ja toisen seinän vieressä olevaan kujaan... No oli himppasen vaikeaa! Itse sekoilin suunnissa, koira sekoili suunnissa, lampaat jumiutuivat tolppaan jne. Jotenkin räpiköitiin se harjoitus läpi :D Hitille tuli parissa kohtaa tilanne, jossa lammas kääntyikin vastaan ja Hit olisi mieluummin väistänyt kuin käynyt nappaamassa. Täytyy opettaa sille jokin käsky siihen, että saa sanoa ja tarvittaessa käyttää hampaita. Hipsua vähän nössötyttää. Vaatii hirveästi rohkaisua noissa tilanteissa ainakin vielä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti