maanantai 27. helmikuuta 2012

Tokoilemassa Tassukalliolla

Ajeltiin taas kentälle asti reenaamaan. Ted sai tehdä ensin, otin seuraamista, ruutua ja noudon. Ted oli ihan kuriton, palkkasin lelulla niin kaveri painoi lelun kanssa pienen rundin ja tiputti lelun mennäkseen kuseksimaan ympäriinsä. Yritti tehdä sen monta kertaa ja aika rumasti sain sanoa, että meni perille. Sen jälkeen yritti vielä pullikoida vastaan kun vaadin tekemään jotain ja hänen ylhäisyyttään olisi kiinnostanut vain ne kusilätäköt. Tosi hassu koira, kun on vähemmällä treenillä niin luulisi, että kiinnostaisi. Mutta ei. Aina se on ollut hajujen perään, mutta jotenkin iän myötä se on vain pahentunut nyt kun se alkaa olla kypsässä iässä. Ei kyllä paljoa riipase jos päätän Tediltä pallit vielä leikkauttaa. Hit ei ole ikinä ollut samanlainen hajujen perään. Toki ovat ne muutenkin kuin yö ja päivä. Molemmat ovat helppoja kotona, mutta niin julmetun erilaisia kouluttaa ja työstää.

Hit teki myös seuraamista, todella nättiä, tehtiin askelsiirtymät ja kaikki eikä niissä ollut mitään vikaa. Juoksupätkän otin myös ja palkkasin siitä kun oli niin hyvä. Ruutua eri suunnista lyhyeltä matkalta. Meinasi jäädä aika monesti ruudun eteen. Ted tarjosi joskus ihan samaa, kunnes tajusi kunnolla jutun idean. Hit ei ole vielä tajunnut. Matka niin lyhyt, että heitin namin palkaksi aina oikeasta kohdasta. Hyppynoutoa, ekalla hypyllä tiputti kapulan luovutuksen yhteydessä huonon otteen takia. Toisen palkkasin vauhdista ja kolmannen otin suoraan eteen, viimeinen tosi hyvä. Metallinouto tehtiin nyt myös eteen asti ja voi kun se oli hieno. Tosi kauniisti piti kapulaa ja nosti hakiessaan, vauhti oli hyvä mennen tullen vaikka on painava metalli. Mutta me ollaankin metallia otettu tosi paljon vauhtinoutona. Nyt uutena juttuna vain se, että ei hakenut kapulan heitettyäni heti takaisin kontaktiin, vaan tuijotti fanaattisesti kapulaa/ hyppyestettä. Palkkasin melkein kaikissa noudoissa kontaktin otosta ja vasta sen jälkeen tuli lupa noutaa.

Hit piti pienen tauon ja sitten otin sen uudestaan. Tehtiin seuruusta istuminen ja osui heti ekalla oikein joten ei tehty enempää. Viimeksi kun treenattiin istumista, sain muistutella eikä löytynyt heti. Kaukokäskyjä lyhyellä matkalla; olen opettanut Hitille nyt uutta sanaa kaukojen maahanmenoon, koska perus "maahan" paineistaa sitä jo heti jätössä. Ja tämä uusi käsky on toiminut tosi hyvin. Ajatuksena on myös se, että opetan seiso- maahan vaihtoa uudestaan tällä uudella käskyllä, koska se on "maahan" käskyn saanut aina röpsähtää maahan omalla tekniikallaan ja nyt kaukokäskyissä vaaditaan vähän toisenlaista, niin käskyn vaihto on selvästi auttanut ymmärtämään mitä halutaan. Myös ilme on ollut kivempi kaukoissa tällä menetelmällä, treenataan vielä hieman ja voin sitten kuvata uuden kaukokäskyvideon Hitistä, josta näkyy mitä tarkoitan. Hit teki myös tunnarin lyhyeltä matkalta, kapulat ympyrässä. Rauhoitin kunnolla ennen etsimistä, ei lähtenyt ekalla käskyllä vaan oli vähän epävarmana, niin annoin sitten kiltisti uuden käskyn jolla lähtikin etsimään ja otti heti oman sattuessa kohdalle oikean :) Loppuun tehtiin luoksetulo läpijuoksuna ja sitten maahan- pysäytys. Koitin ensin pidemmältä matkalta ja teki hitaasti, niin lyhensin matkaa ja palkkasin sitten siitä kun teki hyvin. Luoksetulon aikana kentän laidalle ilmestyi porukkaa ja ryhtyivät sieltä jotain huutelemaan niin Hit otti siitä häiriötä ja ryhtyi sinne päin kuikuilemaan, siksi varmaan keskittyminen luoksetulossa hieman herpaantuikin. Itsellä vaihtuu parin viikon päästä työpaikka, ja sitten päästään takaisin tokotreeniryhmäänkin, jee. Hitille tekee hyvää päästä treenaamaan irtoavia liikkeitä häiriössä, lähityöskentelyssähän se ei häiriöön yleensä reagoi. Otettiin vielä kerran 80cm pk- hyppy ja matalempi A-este, kummassakaan ei moitetta joten lopetettiin siihen.

Tällä hetkellä Hitin liikkeet ovat vielä niin levällään, etten oikein osaa edes sanoa mikä on eniten. Tuntuu, että saa hirveästi tehdä töitä näiden eteen... Mutta Hit taitaa olla sellainen koira, että kun tässä vaiheessa tekee asiat huolella, niin se kyllä palkitsee ja evl on arvioni mukaan melko läpihuutojuttu sille. Tedin kanssahan ne suurimmat ongelmat vasta alkoivat evl:ssa, voittajan tunnari-ongelman lisäksi. Tässä kevään aikana keskitytään nyt tokoon vielä, kesällä toivottavasti painetaan jo hampaat irvessä hakua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti