perjantai 26. heinäkuuta 2013

Fysioterapiaa ja treenejä

Käytin Hitin tänään Riihimäellä Markus Laioksen käsiteltävänä. Hitille ei ole hetkeen tehty tsekkausta ja koska sen kanssa harrastetaan todella paljon, näin tarpeelliseksi käyttää koiran tarkastuksessa. Hyvä, että mentiin. Voin lämpimästi suositella muillekin :)

Hitillä todettiin selvä kompensaatio lantiossa oikealla puolella, lantio oli siis vinoutunut ja siitä seuranneesta epätasapainosta myös vasemman puolen polvi on ollut normaalia kovemmalla rasituksella. Polvi ihan naksahti kun Markus sitä tutki, totesi kuitenkin lopuksi että ei ole mitään syytä huolestua, kun tasapainon palautuessa polveen ei tule enää vinoudesta johtuvaa epänormaalia vääntöä. Pitkässä juoksussa tuollaisesta vinoumasta voisi tulla ihan kulumaa polviniveleen vaikka polvessa itsessään ei ole mitään vikaa, joten hyvä että vaiva saadaan nyt ajoissa korjattua. On se vaan todella tärkeää huoltaa koiraa, jotta ongelmia saadaan ennaltaehkäistyä. Millään tavoinhan Hit ei ole oireillut, ainoa johon olen kiinnittänyt huomiota on ollut hieman jäykkä käynti ja lyhentynyt askelpituus. Vinouma ei ollut kuulemma uusi juttu. Hit on aina kantanut häntää vähän vinossa, todennäköisesti sekin on ollut lantion vinoudesta johtuvaa. Entisellä kotipaikkakunnalla hieroja/ fyssari ei löytänyt koirasta mitään vikaa vaikka oireesta kerroin, paitsi hieman jäykän häntänivelen, nyt odotankin mielenkiinnolla korjaantuuko hännän asento näiden käsittelyjen myötä.

Koira otti hoitoa vastaan hyvin, ja lopulta vastaanotolla seisoi selvästi pidentynyt ja suoristunut koira, jonka takaliikkeissä oli jo ihan erilaista draivia. Seuraava käsittely on reilun viikon päästä, nyt viikonloppuna ei treenata ja lenkitkin tehdään remmissä jos meinaa mennä liiaksi juoksemiseksi. Parhautta saada koira hyvään kuntoon.

Eilen käytiin tokoilemassa taas Maisan ja ohjaajansa kanssa. Hitille naksuttelin uutta paikallaistumista. Ruutua häiriöillä, eli häiriömerkkejä ja heittelin vielä leluja kentälle. Merkille meni leluista huolimatta, mutta ruutuun ei olisi malttanut juosta lelujen ohi. Otin yhden suoran lähetyksen ja lopetin siihen. 

Sitten piti ottaa Hitin kanssa tunnari, ja sitähän sitten viilattiin. Ja viilattiin. Tunnari on hajalla. Vain pieni kämmi kokeessa ja nyt liike on hajalla. Meidän varmimpia liikkeitä. Kiehuttaa ja harmittaa. Koirahan siis nosteli vääriä, ja kun huomautin siitä, alkoi tuomaan vääriä. Vein lopulta koiran autoon ja tauon jälkeen hain takaisin, otin pari oman piilotusta ja sen jälkeen ihan koiran eteen liikkurin viemät kapulat, niin teki oikein. Lähti kylläkin noutoon vasta kolmannella käskyllä, mutta sitä se teki myös joskus aikoinaan ja se korjaantuu kyllä itsestään kun saadaan varmuus takaisin. Loppuun otettiin vielä ohjatun molemmat suunnat ilman keskikapulaa, vahvistettiin riittävän sivulle lähtemistä. Molemmat suunnat ok, siihen lopetettiin.

Tedikin pääsi kentälle tekemään tottisjuttuja. Hienosti män.

Illalla sitten agikentälle treenaamaan. Hitille vähän metallihyppynoutoa tokohyppynä ja normaalia hyppynoutoa n. 80cm esteellä. Metskunouto oli aluksi huono. Taidan ostaa kevyeämmän kapulan samalla kun tilaan uusia lättäniä tokomerkkejä.

Sitten agilityä. Jos toko ei oikein ottanut sujuakseen, niin agilityssä ainakin oli hauskaa! Paljon onnistumisen tunteita, päivitän illemmalla radan kuvan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti