perjantai 5. heinäkuuta 2013

Lotta Vuorelan agilitykoulutus + kuluneen viikon puuhastelut

Blogin päivitys tuppaa armotta jäämään, tai ainakin kirjoittelut tulee viiveellä. Ei vaan ehdi hengailla kotona.

Maanantai:

Paimennustreenit Lopella. Hitin kanssa tehtiin hakua pitkältä matkalta, menin varsinkin alussa auttamaan osan hakumatkasta. Tehtiin porttiharjoituksia ja tolpan kiertoa, eli haettiin apukoiralta lauma, kuljetus tolpalle ja tolpan ympäri, poispäinajo porttien läpi ja kuljetuksella kakkosportille, tolppaa kohden ja lauma hallintaan. Tuota samaa toistettiin. Hyvä treeni mulle, opin paremmin käskyttämään koiraa. Lopuksi vielä häkitettiin iso lauma treeniaitaukseen, nyt meni ihan sukkana sisään kun koira sai vauhditettua laumaa tarpeeksi. Hitillä oli treeneissä mukavan aktiivinen meno päällä ja selkeesti tykkää hommasta ja kuulemma lampaat uskovat sitä. ;) Seuraavalla treenikerralla pääsee Tedikin koittamaan, saa nähdä mitä hän meinaa... Nuorena kerran kokeiltu, ja silloin oli ihan kiinnostunut touhusta. En vain ole sitä treenannut, kun olen katsonut järkevämmäksi panostaa Hittiin tässä lajissa.


Tiistai: Ennen agilitytreenejä tein Hipsun kanssa vähän tokoa, evl- ruutua ja ohjattua noutoa. Ohjatun vasen suunta oli hukassa. Agilitytreeneissä, tehtiin aika lyhyt pätkä. Ei oikeastaan mitään ihmeellistä mainittavaa. Palkkasin puomin kontaktista ja puomin kontaktilta hyppyjä 5-6 jouduin toistamaan, totesin valssin lopulta parhaimmaksi tavaksi viedä koira kutoselta eteenpäin. Alla kuva radasta. Lisäksi vinokepeillä treenasin vähän pujottelua.


Keskiviikko: Käytiin Lahdessa kentällä tokoilemassa. Ruutuunlähetyksessä (evl) lähti taas merkiltä oikein,
mutta kiersi ruudun takalaitaan. Vahvistin ruudun paikkaa. Hiukan otettiin jääviä ja niistä seuruuseen lähtöjä. Ohjattu nouto liikkurin kanssa, oikea hyvä, vasen hukassa. Täytyy näköjään tota vasenta vahvistaa. Loppuun otettiin metallihyppynoutoa, aluksi huono (ei olis halunnut ällön kapulan kanssa hypätä, niin yritti kiertää). Palkkailin sitten vaan kun teki oikein, muutama toisto. Ennen kuin ehdin purkaa hyppyesteen laudat, niin Hit loikkasi vapaana ollessaan hypyn yli, ilman vauhtia paikaltaan. Hyppy sattui olemaan täysimittainen metri... Lopuksi laitoin vielä laudat takaisin niin käskylläkin meni kokonaisen metrin kuin vettä vaan?! Viimeksi pk- hyppyä ollaan treenattu aikoja sitten, silloin taisi mennä enimmillään 90cm ja senkin aika epävarmasti. Iän myötä saanut rohkeutta lisää. :) Mä luulin, että joudun tekemään hirveästi töitä hypyn opettamiseen ja nostamaan sentti kerrallaan sitten kun valmentaudutaan tosissaan pk- kisoihin, mutta mitä vielä, tyyppi suorittaa sen paikaltaan hypäten. Pieni koirako muka ei pääse esteen yli? Toki kapulan kanssa pitää vielä treenata pelkkää  hyppäämistäkin, mutta olin silti aika äimänä. Pk- A- esteenkin annoin pari kertaa suorittaa, hyvällä tekniikalla ja varmalla otteella vetää senkin. Äkkiä tää tyhmä toko pois alta! :D

Torstai: Lotta Vuorelan agilitykoulutuksessa. Hirveän paljon tuli hyvää asiaa ja saatiin Hitin kanssa kotiläksyiksi opetella takaaleikkauksia, päällejuoksuja, ja takaakiertoja. Eli tuollaista päällejuoksu-välistävetotreeniä kuten radallakin sitten. En piirtänyt koko rataa, vain ne pätkät mitä Hitin kanssa treenattiin. Esteet 1-2 otin pyöräyttämällä itseni puoleisen siivekkeen ympäri, siitä piti lähteä heti pinkomaan niin, että ehti tehdä sokkarilla puolenvaihdon kolmoselta tullessa. Muuten ei ollut mitään mahista ehtiä esteelle 8. Ihan täysillä sai juosta siltikin. Hit meni ensin pituuden ohi, joka ei ollut ihan suoralla linjalla, Lotta palkkasi kun otti pituuden. Ei vaan hoksannut sitä, ettei Hitille kannata ihan muurin eteen lelua heittää, se meinaan irtoaa :D En ehtinyt tekemään takaaleikkausta 7-8 väliin, joten mun oli tehtävä se jo ennen muuria. 8-9-10 tuli juuri sitä päällejuoksua, välistävetoa ja takaakiertoa, joista päällejuoksu oli ihan uusi juttu. Noiden jälkeen tauolle ja sitten esteet 11-19. Taas tuli mahdoton kiire ehtiä juosta keppien ja putken väliin ohjaamaan, joten päädyttiin Hitin kanssa siihen, että jään keppien toiselle puolelle ja lähetän koiran sieltä putkeen. Hyvin haki hypyn ja putken, vaikka olin kauempana :) Pitää vaan muistaa ajoissa kutsua koiraa putkelta sinne, mihin itse on menossa. 17 esteellä menin siis itse oikeelta puolelta ja esteelle 18 olisi pitänyt takaaleikkaus, sitä vähän katsottiin, niitä meidän pitää tosiaan harjoitella. Etenkin mun. Kiva ja antoisa koulutus oli, saan muutaman kuvankin treeneistä kohtapuolin.
Agitreeneissä sattui vähän ikävämpi selkkaus, kun radalta karkasi koira Hitin päälle :( Taluttelin Hittiä ennen omaa vuoroa ja vieras koira lähti radalta, ei kääntynyt mun karjumisesta pois vaan ryynäs suoraan päälle. Hit lähti väistämään heti kun näki koiran tulevan, mutta kytkettynä ei päässyt alta pois ja ryhtyi puolustamaan itseään kun vastapuoli kävi kiinni, onneksi mulla oli nopeat refleksit joten hetkeäkään ajattelematta annoin tuhmurille pienen kurinpalautuksen ja toisella kädellä sain pannasta kiinni, jolloin Hit pääsi väistämään kokonaan alta pois. Hittihän ei provosoi niin sain yksin ne irrotettua. Hit olis niin jäänyt alakynteen jo kokonsakin puolesta. Vieras koira ei siis päässyt kunnolla puremaan kun sain tilanteen nopeasti poikki, mutta ottaa silti päähän kun en pystynyt puolustamaan Hittiä paremmin. Kaaduin itsekin rytäkässä. Se tilanne tuli vaan niin yllättäen ja nopeasti... Toivottavasti Hit ei ala epäluuloiseksi vieraita koiria kohtaan, kun jo luonnostaan on pidättyväinen... Selkkauksen jälkeen siitä huomasi, että otti itseensä, ei lähtenyt heti kunnolla esim. leikkimään. Päästiin kuitenkin pian radalle ja koira vaikutti onneksi palautuvan ja unohtavan tapahtuneen nopeasti. Kyllähän näitä aina joskus sattuu, välillä sitten omallekin kohdalle. Onneksi ei käynyt pahemmin, säikähdyksellä selvisi kaikki osapuolet. Tuollaisessa tilanteessa unohtuu kyllä omakin itsesuojeluvaisto ihan tyystin. Toivottavasti oli vastapuolelle sen verran ikävä kokemus, ettei yritä samaa enää uudestaan. Yleensä ne radalta poistuvat koirat lähtevät moikkailemaan muita ihan ystävällisin aikein :/

Lisäilen huomenna kuvia :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti