lauantai 29. kesäkuuta 2013

SM huumaa!

Vihdoinkin koitti jo odotetuksi muodostunut päivä. Tokon SM- kisat. Lähdettiin klo 5.15 ajelemaan Lahdesta kohti Pieksämäkeä, kyydissä joukkuetoverit Riikka ja Skippy. Kiitos matkaseurasta! Hullun aikainen lähtö, mutta perillä oltiin ihan sopivaan aikaan. :)

Hitin kanssa kilpailtiin numerolla 15 ja joku oli jäänyt välistä poiskin, eli oltiin jo toisessa paikallaoloryhmässä. Sen jälkeen tuli odottelua, ja toiseen kehään suorittamaan seuruu, luoksetulo, hyppynouto ja tunnari, kyseisen kehän tuomaroi Kaisa Poutanen. Taas odottelua, ja sitten vikassa kehässä ruutu, metsku, liikkeestä istuminen ja kaukot, tuomari Ralf Björklund. Keli oli aika kamala, hirveä helle ja jo oleminen sai aikaan tuskanhien. Onneksi rantaan ei ollut kovin pitkä matka, päästiin aina välillä uittamaan koiria. Koitin pitää Hitin kehien välissä varjossa & käyttää viilennysloimea, auttoi kyllä jonkin verran.

Sarjasta muodostui seuraavanlainen:

- Paikalla makaaminen: 10. Tosi hyvä, aktiivinen ilme.
- Seuruu: 9. Virittelytreeni on tehnyt taas tulosta. Yhdessä kohdassa tiputti kontaktin, muuten tosi hyvä.
- Istuminen seuraamisen yhteydestä: 9. Kävi liikkeen aloituksessa nopeasti maassa ennen kuin lähdin liikkeelle, ja pomppas siitä äkkiä seuraamaan. Istuminen jees.
- Luoksetulo: 9. Hyvä.
- Ruutu: 5. Bongasi ruudun hyvin, mutta lähti banaanina kaartaan reippaasti oikealle, odotin ja katsoin mitä tapahtuu. Kaarsi takas ruutua kohden oikealta puolelta takamerkin taakse. Sain korjailtua ruutuun, luulin että tuli 0, kun käytin niin paljon käskyjä. Loppuosa hyvin.
- Hyppynouto: 9. Vähän huonot kapulavalikoimat niissä painavemmissa, sopivan kokoisessa oli liian ahdas keskiosa, joten jouduin ottamaan painavimman. Olisi siis saanut nopeemmin nostaa.
- Metallinouto: 9,5. Nätisti laukalla ja hyvin nosti, jee.
- Tunnari: 9. Hyvä.
- Kaukot: 6. Sarja oli istu-seiso-maahan-seiso-istu-maahan. Alku hyvin, mutta keskimmäisestä maahanmenosta ei noussut seisomaan joten se vaihto jäi tekemättä. Istumaan kuitenkin (luojan kiitos) nousi. Joku ajatushäiriö, tai ehkä sanoin maahan- käskyn liian kovaa.
- Kokonaisvaikutus: 9. Molemmat tuomarit antoivat ysin.

Helteestä ja pitkästä päivästä huolimatta Hit jaksoi rutistaa VOI1 tuloksen kokonaispisteillä 265 ja sijoitus oli lopulta 7/47. Olen ihan äärettömän tyytyväinen siihen, miten hyvin se on jälleen kerran skarppasi kisoihin ja yritti parhaansa. Hyvillä mielin lähdetään kisaamaan seuraavaan luokkaan.

Oman suorituksen jälkeen jännitettiin muiden meidän joukkueessa kisaavien tuloksia. Avo- luokan koiralle helle oli liikaa ja Evl- koirakollakaan ei tänään sujunut parhaalla mahdollisella tavalla, mutta Alo- ja toinen Avo- koira tekivät myös ykköstuloksen ja näinollen veimme HPSK:n joukkuekilpailussa sijalle 10/70!!! Mielettömän hyvä suoritus siihen nähden, että toko on meille sivulaji.

Ihan mahtava päivä siis huipputyyppien seurassa, kiitos kaikille joukkuekamuille hienosta päivästä, ja lisäksi Riikalle matkaseurasta. :) Oli niin hyvä fiilis ja tsemppi joukkueella, että ei paljoa parempi asenne olis voinut olla. Hyvä me!

Blogista on päivittämättä tiistain ja keskiviikon agilitytreenit, koitan piirustella rataa ja pientä selostusta jos ja kun jaksan.

Edit. Virheet korjattu + lisään kuvia ekasta kehästä ja paikkiksesta, jahka saan ne käsiini! Mainittakoon vielä, että kyseessä oli Hitille ensimmäiset arvokisat ja mulle ekat SM:t.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti