perjantai 2. lokakuuta 2015

Kuulumisia

Jos sitä pitkästä aikaa kuulumisia... :)

Hitin kanssa alkoi agilityn hallikausi uudessa seurassa. Edustamme siis jatkossa Hyvinkään Seudun Kennelkerhoa tässä lajissa. Pitäisi taas kisoihinkin vaan ilmoittaa, mutta jotenkin ei vaan oo jaksanut motivoitua kisaamisesta. Ihan kivaa vaihtelua uusi seura ja uudet opettajat, vaikka käytännön syistähän tuo seuran vaihto oli edessä, kun treenimatka kasvoi liian pitkäksi vanhaan seuraan.


Hakua ollaan tehty vaihtelevalla menestyksellä. Nyt ei ole enää vähään aikaan näkynyt rullan kanssa juoksentelua, mutta muuten kisoihin ei kyllä ole nyt asiaa ja se on vähän syönyt omaakin motivaatiota. Koira työskentelee taaksepäin ja lisäksi pitkillä radoilla tulee ongelmia, kun se lopettaa työskentelyn jossain 150-200 metrin kohdassa rataa. Passivoituu ja sitten kun solmu aukeaa niin mennään taas, mutta ei se kokeessa auta jos epävarmuus näkyy näin. Rakennellaan siis motivaatiota, kestävyyttä ja kuntoakin tarttee saada lisää, joten taitaa ne voittajan tulostavoitehaaveet jäädä ensi kaudelle ihan suosiolla.


Hitin kanssa ei muita lajeja ole nyt tehtykään. Tai ollaan me käyty pari kertaa kuussa paimentamassa. Hit saa talvella pitää pienen treenitauon, katsotaan ensi vuonna uusin voimin.


Kävin kuuntelemassa Mia Skogsterin pentuseminaarin ja sitä voin lämpimästi suositella kaikille. Oli tosi hyödyllinen, vaikka samaan aikaan myös tajusi mitä on aiempien koirien kanssa tehnyt väärin. Indiä ajatellen se tuli todella hyvään saumaan, kun en ollut vielä aloittanut sen kouluttamista (tottikseen).


Indi on päässyt jo hakuun maastotreeneihin mukaan silloin tällöin. Se on vielä ihan alkeissa ja käydään yhdessä vielä hakemassa haju. Aion jatkaa samalla menetelmällä ja toimii hyvin, ei tosiaankaan osaa silmillä hakea. Indistä tulee varmaan haukulla ilmaiseva. Se osaa jo haukkua käskystä, mutta haukun tyyli vielä vaihtelee. Välillä se haukkuu vähän pöhisten ja parantaa vasta kun pyytää uudestaan haukkumaan. Pitää katsoa mihin suuntaan se menee kun tulee ikää lisää. Jos vaikuttaa hyvältä niin ei tartte rullaa opettaa. Indi on ainakin niin itsevarma ihmisten suhteen, että olisi kanttia haukkua piiloilla.


Kentällä ollaan käyty vain leikkimässä ja sekin tulee vielä viemään aikaa, ei vielä lähde taisteluleikkiin niin kuin haluaisin. Se tykkää saalistaa, mutta taisteluleikeissä irrottaa heti kun on voittanut lelun. Puruote on myös vielä heikko. Ruokapalkalla se on ihan yhtä ahne kuin Hittikin, joten ollaan päästy hyvin treenailemaan pentusemmassa opittuja asioita. Ruoan tavoittelua kädestä, istumista, maahanmenoa, seuraamisen imutusta. Osaaminen on vielä aivan alkeellisella tasolla, mutta ainakin pentu tekee mielellään yhteistyötä ja on tosi iloinen mitä sitten tehdäänkään. Häntä vispaten :) Seminaari pysäytti ajattelemaan ja sen mitä nyt tätä koiraa yhtään osaa lukea ja tulkita, niin aika hiljaksiin saa asioissa edetä. Haluan tehdä noudot, luoksetulot jne tottista ajatellen huolella ja niitä en voi aloittaa ennen kuin leikkiminen on täysin kunnossa, koska en halua rakentaa niitä ruokapalkalla. Uskoisin, että koira on ainakin vuotias ennen kuin se alkaa leikkiä kunnolla. Tokourakin siis saa odottaa koska sinne puolella tavoitteena on "vain" TVA kun taas pk- lajit olis se ykkösjuttu. Toisaalta kun kaiken tekee huolella valmiiksi niin samapa se on sitten sillä kolmevuotiaalla koiralla tehdä kisatulokset yhden kesän aikana. ;)


Indi on käynyt nyt viitisen kertaa ihmettelemässä lampaita. Sitä ei pal tartte sytytellä... Ei varmastikaan helpoin koulutettava, kun on aika kiihkeä kaveri. Mutta on se hieno <3 pitää laittaa neidistä kuvia tässä joku päivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti