tiistai 11. heinäkuuta 2017

Tottisepiksiä ja kuulumiset

Indin kanssa ollaan käyty tekemässä muutamat tottisepikset, jotta ollaan saatu vieraiden tuomareiden tarkastuksia ja treenejä vieraissa paikoissa. Ollaan tehty kaikissa BH kokeen liikkeitä.

30.6 Hämeenlinnassa, tuomarina Jani Heinilä.
Tein kaksi seuraamiskaaviota, jotta nähtiin missä mennään oikeasti. Kytkettynä seuraaminen oli tosi hyvä. Vapaana seuraamisen pitkällä suoralla parissa kohtaa vähän epävarmuutta, mm. pysähtyi seisomaan. Johtuu siitä, kun oltiin juuri treenattu kotona seuraamisesta seisomisia, ja videolta kun katsoin, niin se otti rytminmuutoksen käden heilahduksesta olettamansa käsimerkin ja pysähtyi sitten seisomaan. Eli treeniä tarvitsee vielä, että kestää ne 2 kaaviota putkeen.. muutenkin ilme pysyi ekassa kaaviossa parempana. Arvosanat kaikista muista liikkeistä erinomainen, vapaana seuruu erittäin hyvä. Kommenttien mukaan iloista, voimakasta, jopa aavistuksen röyhkeää tekemistä, joka on hyvä asia ja jota bortsuilla harvoin näkee. Palaute oli kaikin puolin todella hyvää ja käskettiin mennä viralliseen BH kokeeseen. Alla video treenistä.

https://youtu.be/gTFfan3DgMM



3.7 Käytiin omatoimisella porukalla tekemässä myös kisamaista. Ei ollut oikein hyvä treeni, Indi meni jostain kesken seuraamisen paineeseen. Sain sen kyllä vapautumaan ja toisella kierroksella oli ihan ok oma itsensä. Indillä oli tosin jo tässä treenissä juoksu, joten saattoi olla normaalia herkemmässä mielentilassa.

11.7 Hämeenlinnassa, tuomarina Jouni Nummela.
Indillä on edelleen juoksu, mutta saatiin silti osallistua viimeisenä. Tehtiin vain yksi seuraamiskaavio. Meidän suoritusvuorolle saatiin sadetta vaakatasasossa. Jo sivulla odottaessa parin siirtymistä paikallaoloon, Indi käänsi pään vinoon ja korvat luimuun kun pystyssä olevaan korvaan ja silmiin vihmoi suoraan vettä. Seuraamiskaavion pysyi ihan hyvin mukana. Sai erittäin hyvän, mutta kommenteissa toivottiin iloisempaa suoritusta. Videolta kun katsoin, niin korvat pysyi suorituksen ajan liimattuna niskaan, pää oli alhaalla ja häntä myös. Ei Indi koskaan töissä ollessa kanna häntää selkälinjan yläpuolella, mutta ylempänä ja rennompana kuitenkin kuin tässä harkassa ja korvat ja pää sillä on normaalisti pystyssä. Videolta kun vertasin 30.6 tehtyyn suoritukseen, niin olihan se aika eri näköistä. Selvästi kova sade haittasi koiraa, ei ollut kummallakaan meistä erityisen kivaa. Istumisen, maahanmenon ja luoksetulon teki lähes normaalisti, mutta istumisessakin näytti ihan reppanalta pää alhaalla, kun palasin luokse. Noista muista liikkeistä ja paikallaolosta sai erinomaisen. Täytyy tehdä tuollaisia tosi paskan kelin treenejä myös, paljon palkkaa vaan. Voi olla, että juoksukin vaikutti, että oli erityisen herkällä päällä tuon sateen suhteen.

Nyt ei olla treenattu jääviä seuraamisesta ollenkaan. Ne tuntuu olevan Indille tosi vaikeita erotella, vaikka käytän ihan selkeitä valmistelevia vihjeitä. Olen tehnyt nyt sitten niin, että lähetän koiraa esim merkin kiertoon tai namialustalle, ja palatessa sanon pysäytyskäskyn ilman apuja. Toivon, että tämä auttaa käskyjen erotteluun, kun on pakko alkaa oikeasti kuunnella. En viitsi nyt noita jääviä seuraamisessa treenata ennen kuin tuo sujuu. Täytyy ensin saada myös seuraamisesta itsestään nuo ilmaantuneet epävarmuudet pois. Yksi kisamainen treeni olisi vielä 21.7, teen sielläkin vain yhden kaavion.

Talvelle jää tottiksessa aika paljon treenattavaa, mutta Indi on nyt saanut ihan hyvää kokemusta ja sirun lukeminen tai vieraan ihmisen käsittely ei näyttäisi enää tuottavan ongelmia. Mun piti mennä BH kokeeseen vasta ensi keväällä, mutta Heinilä antoi niin hyvää palautetta, että ajattelin mennä jo tänä vuonna, syksyllä sitten. Pitää nyt vähän palautella fiilistä tuohon tekemiseen ja treenata muutama juttu kuntoon ennen sitä. Talvelle jää vielä estenoutojen opettelu ja käytännössä koko kisasetin hallinta.

Indin kanssa on treenattu paljon tokoa; tehotreenissä on nyt ollut ruutu, merkin kierto ja nouto. Lisäksi ollaan hinkattu ylempien luokkien kaukokäskyjen vaihtoja läheltä. Uskoisin, että tänä vuonna päästään vielä avoon, mutta en ole sen tarkemmin suunnittellut, ennen kuin koira tuntuu valmiilta siihen.

Haku on meillä edistynyt oikein kivasti. Ollaan treenattu umppareita jne. Ilmaisut on olleet monta treeniä peräkkäin hyvät. Pysähdyin jokin aika sitten miettimään Indin treenejä ja päätin vaihtaa pallopalkan ruokapalkkaan. Sen jälkeen ei ole ollut mitään ongelmia. Palloista mentiin ylivireeseen, joten ruoka näyttää nyt toimivan paremmin. Indi on onneksi ahnekin. Meillä on ollut palkan vaihdon jälkeen useampi todella onnistunut treeni. Ollaan nyt päästy työstämään laatikkopistoja ja tyhjiä pistojakin. Uskoisin, että on ihan realistista suunnitella vuoden päähän ensimmäisiä hakukisoja.

Paimennus ja agility menee omalla painollaan. Ensi viikolla on paimennuskisakin Liedossa. Agility on nyt kesätauolla.

Hitin kanssa ollaan tehty vähän tottista, esineruutua ja ajettu useampi jälki. Olen pyrkinyt ehtiä muutaman jäljen viikossa ajamaan. Tällä hetkellä olen lomalla, joten pääsee useammin. Ehkä me ensi vuonna päästään sitten sinne jälkikokeeseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti