lauantai 18. marraskuuta 2017

Indi AVO1

Koepäivä koitti viimein. Avoimen luokan koirakoita tuli paikalle 7. Olimme loppupäässä, joten menimme toiseen paikallaoloryhmään. Halliin ei ehditty tutustua, kun ovet laitettiin kiinni ekan ryhmän ajaksi. Täysin kylmiltään siis uuteen halliin ja käytännössä heti juoksutarkastukseen. Indi hieman luimisteli, kun tilanne tuli niin nopeasti. Lähti kuitenkin ilman mitään ongelmia hommiin.

Paikallaolossa ei mitään kummallista, sai täydet pisteet eli 10p. Itselle tuli aikamoinen jännityskohtaus minuutin kulumista odotellessa kun olimme kävelleet 25m päähän, sydän oli hakata rinnasta ulos. Onneksi se tasaantui nopeasti. Mistä lie johtui, kun en epäillyt sitä etteikö koira pitäisi asentoaan, kriittisin kohta meillä on käskytysvaihe ennen koiran jättöä.

Yksilöliikkeet oli jaettu kahteen osaan:

Seisominen seuraamisen yhteydessä: 10
Luoksetulo: 10
Ruutu: 10
Merkin kierto: 9
Istuminen seuraamisen yhteydessä: 10

TAUKO

Nouto: 9
Kauko-ohjaus: 8
Estehyppy: 10
Seuraaminen: 10
Kokonaisvaikutus: 10

Yht. 307/320p, AVO1, KP ja luokkavoitto.

Seisomisessa mokasin vähän itse, kun en älynnyt katsoa tai ajatella itsenäistä pysähtymistä merkille, eikä liikkurikaan muistuttanut asiasta ennen liikkeen alkua. No onneksi oli sen verran pieni moka, että tuomari ei sakottanut siitä. Luoksetulo ja ruutu hienoja. Merkin kierto meni omasta mielestä hyvin, en tiedä mistä piste lähti. Eteen istuminen oli kyllä tiivis, mutta niin se oli luoksetulossakin eikä sitä siinäkään sakotettu. Joka tapauksessa täytyy taas muistutella vähän tuota oikeaa eteenistumiskohtaa treeneissä. Seuruusta istuminen hienosti.

Itse olen ehkä enemmän sitä tyyppiä, että vetäisin mieluummin kaikki liikkeet putkeen, jotta koe olisi nopeasti ohi. Nyt sai vähän pidempään jännittää, mutta onneksi nuo kompastuskivet oli ekassa setissä ja suoriuduimme niistä tosi hyvin. Nouto oli meidän omien kriteerien mukainen, en tiedä mistä piste lähti. Kaukot meni muuten tosi hyvin, teknisesti hienot vaihdot, mutta palatessani koiran viereen nousi istumaan. Varmaan otti tuon ennakoinnin ruudun loppuosasta, pitää muistaa treenata noita liikkeen lopetuksiakin, että pääsee puuttumaan tuohon ennakointiin silloin kun saman tyyppisiä lopetuksia on useampi. Tämä oli aika kallis virhe kertoimien vuoksi. Onneksi kuitenkin ainoa sellainen. Hyppy oli ihan perus, seuraamisessa tosi kivan tuntuinen ja pisteetkin sen mukaiset.

Merkin kierron törpön takana oli pieni källi, kun hypyn aloituspisteet oli merkattu ruudun kartioilla. Useampi juoksi varsinaisen kierrettävän merkin ohi. Onneksi ollaan tehty myös tuollaisia källejä säännöllisesti omissa treeneissä, niin ei koitunut ongelmia suunnata koiraa oikeisiin kohteisiin.

Olen todella tyytyväinen tämän päivän suoritukseen, ei se paljoa paremmin olisi voinut mennä. Tämän eteen on tehty valtavasti työtä ja menty välillä ojasta allikkoonkin, mutta kun löytyy oikeat konstit tehdä asioita, on lopputuloksena tosi kivan näköistä ja iloista suorittamista. Nyt alamme panostaa ylempiin luokkiin.

Video kokeesta löytyy https://youtu.be/zy3ctF2MWi4



Indi kävi torstaina nuorten koirien tokoringin treeneissä taas Riitta Jantunen-Korrin opissa. Lähestyvä koe rajoitti aika paljon tekemistä, joten koulutus meni pitkälti keskustelulinjalla. Sain kuitenkin taas uusia ideoita miten lähteä työstämään esimerkiksi luoksetulon ja merkin kierron stoppeja ilman, että saan ennakointia aikaiseksi. Kokeillaan nyt niillä neuvoilla lähteä työstämään sitä. Luoksetulossa ei ole tehty stoppeja vielä ollenkaan, ne stopithan se osaa jo, mutta olen vähän varonut niiden ottamista näihin liikkeisiin juuri tuon ennakointitaipumuksen vuoksi. Nyt pakon edessä on alettava niitäkin treenaamaan.

Haku on jäänyt myös tauolle. Viime viikolla ei voitu osallistua koirien hieronnan vuoksi ja tällä viikolla oli nämä kisat. Ensi viikolla lähdemme Kauhajoelle koulutukseen ja sen jälkeen ulkomaille pariksi viikoksi. Eli tässä tulee nyt useamman viikon pätkä, kun teemme vain tokoa ja vähän aksaa ja meidän lomamatkan ajan koiratkin lomailee. Katsotaan jatkuuko hakutreenit vielä tänä vuonna, vai vasta tammikuussa. Joka tapauksessa meinasin myös Indin juoksujen ajan pitää tauon kaikesta treenaamisesta noin kuukauden ajan, mutta ihan hyvä että kalenteri on nyt muutenkin keventynyt. Juoksut alkaa arviolta maaliskuussa. Katsotaan missä vaiheessa alkaa tuntua siltä, että toko on voittajaluokan osalta kondiksessa kisoja ajatellen. Tähtään tuohon kevääseen, katsotaan ehditäänkö ennen juoksuja.

Voittajan liikkeet ovat tällä hetkellä seuraavalla mallilla:

Paikalla makaaminen 2min: OK
Seuraaminen: OK
Seisomimen ja/tai istuminen ja/tai maahanmeno seuraamisen yhteydessä: OK, treenataan jääviä jo muutenkin EVL- liikkeenä kuuntelun vuoksi
Luoksetulo ja pysäytys seisomaan: työstettävä
Ruutu ja luoksetulo: Luoksetulo työstettävä
Ohjattu: kääntymiskulmat osaa, nyt vain etäisyyden kasvattamiset kisamittoihin
Tunnari: Häiriötreeniä täytyy tehdä, mutta tekee kivasti jo
Kaukot: Etäisyyden kasvattaminen
Metallihyppynouto: Noudon yleistäminen, metallilla on treenattu tosi vähän, hyppynouto menee normaalilla kapulalla. Vinot heitot pitää vielä opettaa.

Tämä hyppäys ei ole enää mitään verrattuna alo- ja avo-luokkien väliseen hyppäykseen. Nyt vain treeniä lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti