tiistai 18. kesäkuuta 2013

Paimennusta!

Hilan kanssa paimentamassa taas. Raukka sai ihan kunnon tällin sähköaidasta ja meni auton viereen sen näköisenä, ettei halua tulla :( Könkkäsikin hetken tällin jälkeen, mutta onneksi meni nopeesti ohi ja palautui kun pääsi töihin. Ihan normisti hain sen hommiin enkä alkanut surkuttelemaan, ei se sitten jälkikäteen aitaa pelännyt tai väistänyt.

Eka kierros otettiin isolla laitsalla, otettiin taas poispäinajoa ja "häkitettiin" katokseen itsenäisesti. Siirrettiin lampaat laitumen perälle ja siellä otettiin hakukaaria ja ohjaajalle kuljetusta ja välillä flänkillä pois ja siitä poispäinajoa. Nyt oli vasen, aiempi heikompi suunta siis, tosi hyvä. Mutta se oikea. Hyytyi ennen laumaa ja meinasi leikata lauman edestä. Otin jokusen hyvän ja sit tauolle. Poispäinajot meni tosi hyvin.

Keskusteltiin tuosta uudesta ongelmasta ja ei kannata huolestua, tarjoilee sitä nyt kun on huonoista lähdöistä pysäytetty ja otettu samaa reittiä takaisin. Vähän epävarma siis. Otettiin sitten rajatummalla alueella niitä hakuja, ja saatiin vahvistettua sitä oikeaa. Samoin pitää jatkossa muistaa, että jos joutuu kaarella pysäyttämään -> antaa seuraavan haun tehdä vapaasti ilman käskytyksiä. Niitä vapaita hakuja tehtiin tuossa sitten aika paljon, vain pari käskytettyä. Poispäinajoa hiukan ja loppuun ihan vähän vapaata kuljetusta. Hit sai kehuja miellyttävän näköisestä menosta :)

Paimennuksen jälkeen käytiin tekemässä hiukan tunnetilaa ja vahvistettiin ruudun paikkaa, löysi ekalla kerralla :) Metallinouto otettiin myös, oli ällö. Mulla on kaksi metallikapulaa ja viritin nyt siihen kevyempään pehmusteet laippojen tyveen kun siinä pyörii laipat niin viikset voi jäädä väliin ilman viritelmiä. Koitti sitten siitä pehmusteesta etuhampailla närpätä kiinni, hölmö! Ei kelvannut mulle. Jotenkin outoa miten metkusta on yhtäkkiä tullut niin ällö. Tehtiin muutama vauhtinouto, sai palkan kun nosti vaan nopeesti. Nyt sitten aina ennen ateriaa tehdään pito- ja nostoharjoituksia, saa ruuan sitten palkaksi.

Tedin terveyden kanssa on taas vähän ongelmia. Hotspot jälleen kerran hännässä, vaikka tyyppi ei ole juuri edes uinut. Noita tuli talvellakin vaikka oli kuiva pakkaskeli, inhottavaa :( Mietin pureeko se itse itseään samaan kohtaan aiheuttaen hotspotin vai onko sillä vain taipumusta niihin. Kynsien leikkaaminen on myös käynyt viime aikoina hankalaksi, ehkä se tuntuu ikävältä sököillä nivelillä... Koira, joka on nuorempana ollut kaikissa toimenpiteissä helppo, muuttuukin yhtäkkiä hankalaksi tuossa. Hmm. En jaksa uskoa, että se tahalleen kettuilee. Pitää vähän siedättää sitä ja leikata vaikka joka päivä yksi kynsi, niin ei ole koiralle niin ikävää ja saa siedätystä hommaan. Osaa se kyllä porsastellakin, tänään loikkasi luvatta autosta ulos kyttäämään lampaita! Huoh. Täytyy ehkä joku kerta päästää Tedikin ihmettelemään niitä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti