lauantai 1. kesäkuuta 2013

Hakua, paimennusta, tokoa...

Pitäisi varmaan olla itselle armollisempi, harmittaa kun ollaan edetty niin hitaasti. Toisaalta kun lajeja on miljoona, on se etenemistahtikin väistämättä vähän hitaampi. Muistan aina ne viisaat sanat, että tärkeintä on se matka eikä määränpää. Se viime vuosikin meni niin eri tavalla kuin oli suunnitellut, elämänmuutosten vuoksi. Aina kaikkeen ei voi vaikuttaa :/

Eniwei, oltiin torstaina Lopella paimentamassa. Uusi paimennuspaikka siis, tosin neuvojana ennestään tuttu treenikaveri. Tekee kyllä hyvää vaihtelu, saatiin neuvoja liittyen sellaisiin asioihin, joihin en ole edes kiinnittänyt huomiota. Eka rundi tehtiin pyöröaitauksessa ja harjoiteltiin kaarille lähtöjä ja flänkkejä. Tässä tuli heti pari huomiota, nimittäin pitää laittaa koira heti maahan jos se meinaa lähteä kaarelta tai flänkiltä huonosti. Hit on myös aika usein kaaren päässä rynnännyt ja samalla leikannut, siihen puututtiin myös. Eli koira maahan ja flänkillä jatkamaan tai takaisin jo ennen sitä pistettä, jossa meinaa kiihtyä. Huonolla tyylillä ei siis pääse etenemään. Alkoi kyllä flänkit aueta jo tuon treenin aikana, jei.

Toinen kierros tehtiin pellolla. Ensin avusti siirtämään lampaat aitaukseen ja sitten vähän poispäinajoa aidan vierellä apukoiran kanssa vähän isommalla laumalla. Hit on ollut hirveän riippuvainen musta, jos jättäydyn taakse niin alkaa hidastella, nyt neuvosta otinkin etäisyyden sivusuunnassa ja koira eteni etäisyydestä huolimatta mukavaa tahtia. Tekee hyvää itseluottamukselle. :) Myös hakukaaria tehtiin, menin puoleen väliin matkaa, teki siististi kun oltiin alussa hinkattu niitä. Hyvä treeni.

Tänään sitten hakutreeni, olipa kuuma ilma! Hitin treenin aikana tuulenvire olematon. Eka maalimies oli oikealla etukulmassa, irtosi hyvällä suoralla pistolla riittävän kauas ja jonkin aikaa pyöri alueen reunalla tarkentaessaan. Kakkonen oli sen verran vaikeasti mitättömän tuulen alapuolella, että otettiin nyt se ääniapu eli taputus vahvistamaan riittävän syvälle irtoamista. Lähti kuin naton ohjus ja meni hiukan nenä kiinni maalimiehen ohi, pyöri hetken ja meinasin jo kutsua pois, mutta sitten sai tarkennettua ja löysi. Vika ukko oli pakeneva, sai melkein juosta maalimiehen kiinni, hyvää vaihtelua koiralle ettei aina tehdä valmiita. :)

Tokon treenaus jatkuu, kävimme päivällä ennen hakutreeniäkin tokoilemassa. Ruutu tehtiin pari treeniä todella paljon helpotettuna, ja nyt on taas se oikea suoritus alkanut löytyä. Me oltiin vain treenattu niin tuhottoman paljon merkin kiertoa, että tarjosi sitä sitten ruutuun lähetyksissäkin. Täytyy muistaa tehdä ruutua myös paljon vaikka opetellaankin merkin kiertoa vahvemmaksi samalla. EVL ruutu sujui. Tehtiin myös ohjattu ja tällä kertaa noudettiin vasenta. On auttanut huomattavasti kun madalsin kierrä- käskyn äänensävyä, ei ole sen jälkeen yrittänyt enää mennä merkin ohi suoraan kapuloille, veikkaan että äänensävy oli käskyissä vain liian samanlainen. Nyt sen on helpompi erottaa ne. Ohjatun vasen oli hukassa, muisti sen oikean jota ollaan tehty kaksi edellistä treeniä ;) Otettiin muutama toisto, niin se vasenkin löytyi taas hyvin. Huomenna vietetään ansaittua lepopäivää.

SM- joukkuekisan edustuspaikka tuli meille, eli kisaamme Hitin kanssa vielä voittajassa silloin kesäkuun lopulla. EVL ei ole ihan vielä valmis ja VOI- jutut se osaa kyllä, joten kannetaan kortemme kekoon seuran eteen sitten vielä voivoi:ssa. Ihan hyvä kokemus varmasti, otamme sen kisamaisena treeninä :) Poimitaan sieltä sitten treenattavat- listaan lisää juttuja. Sain Hitille metsästettyä myös paimennuskisoihin paikan, yhteen saatiin varma paikka ja kahteen ollaan varasijalla. Nyt sitten vain treeniä. On ollut hirmu kiva lueskella muidenkin kuulumisia, ja huomata miten harrastukset ovat lähteneet toden teolla käyntiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti