tiistai 21. toukokuuta 2013

Agilitytreenit

Käytiin aksaamassa. Tosi kiva rata, me tehtiin Hitin kanssa vain alkuosaa (kuvassa). Koira piti saada hyppäämään kaksi ekaa hyppyä seisten itse melkein putkella, muuten ei ollut toivoakaan ehtiä nelosen takaakiertoon. Hit ei oikein ohjautunut ykköseltä kakkoselle niin kaukaa, joten otettiin lähempää ja palasteltiin. Meni sitten, kun ymmärsi. :) Nelosen takaakiertoon taas itselle huomioksi, että pitää ohjata selkeästi. Kokeiltiin vitoselle siirtymistä kahdellakin eri tavalla, toimi melkein parhaiten kun pidin koiran vasemmalla puolella.
 
 
Nyt tuli jo vähän sellainen tunne, että se oma ohjauskin jopa ajoittain sujui, jopa valkku kehaisi :) Itsenäisesti treenailtiin sitten keppejä. Sain niihin bortsuohjaajalta neuvoja. Hitillä on kepeillä liian kiire, ei malta pujotella eikä ole täydellisesti ymmärtänyt keppien ideaa. Tästä lähin siis ei enää palkkaa kädestä, vaan opetetaan palkka keppien päätyyn, joka vahvistaa ideaa suorittaa kepit loppuun asti. Treenataan verkoilla jatkossa, jotta virheitä ei tule. Kuulemma herkän koiran kanssa kannattaa pyrkiä siihen, että virheitä ei tule vaan päästään aina palkkaamaan oikeasta toiminnasta, siten luottamus ja into säilyy. Tämä pointti pitäisi muistaa joka lajissa, taas näitä itsestään selviä juttuja, jotka helposti unohtuu. Mulle tämän päivän muistettavat siis: ohjaa selkeästi ja älä ikinä hermostu.
 
Hit sai muutenkin kehuja, hyvä ja nopea koira. Turha masistella sitä, että koira on hyvä ja ohjaaja ei, treenaamallahan tässä kehitytään :)
 
Perjantain hakutreenit jäi kirjaamatta, mutta eipä siellä ihmeempiä. Kolme ukkoa otin suorapalkoilla. Myötätuuleen riittävän syvälle irtoaminen on vaikea, Hitillä loppui keskialueella kakkosukolla usko kesken. Ei vaan myötätuuleen irtoa riittävän syvälle jos maalimies on alueen reunalla, tuokin oli tosi tiheää metsää. Tekee ensin ihan ok piston suoraan mutta ei tarpeeksi syvälle, sitten seuraavalla alkaa pyöriminen tms häröily epävarmuuden myötä. Ykkönen ja kolmonen oli hyvät, vaikka tuulta ei ollut nimeksikään. Sillä puolella oli kuitenkin väljempää metsää. Apuja ei voi lähetyksen jälkeen enää antaa, joten jatkossa jos epäilen jonkun piilon olevan vaikea myötuulen, maaston tiheyden tms vuoksi, niin annetaan suosiolla avut ennen lähetystä, jotta saadaan koiralle lisää varmuutta. Kyllä siinä vielä treenattavaa riittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti