keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Peltojälkeä

Kimppatreenit jälkipellolla. Päivällä vähän sateli, joten alustakin oli aika kosteaa, kumpparit jalassa tallasin molempien koirien jäljet. Alustana semipitkä ruoho, molemmat jäljet tuli myötätuuleen.

Hitin jälki oli pidempi kuin viimeksi, varmaankin noin 40- 50 metriä pitkä, suora jälki. Vanheni noin 20-30min. Nuuskutteli jo paalulle tullessa ja tiesi heti mitä ollaan tekemässä. Istutin paalun eteen ja käskystä ajamaan. Joka askeleella oli vielä ruokaa, mutta liinaa pystyi käyttämään jo paljon vähemmän kuin mitä viime treenissä, todella hyvin jo Hit on löytänyt oikean rytmin jäljestykseen ja kuono ei käy ylhäällä ollenkaan. Vielä kuitenkin lisää varmuutta, vaikeutetaan vasta sitten, kun mun ei tarvitse lainkaan hidastaa koiraa liinan avulla.

Tedin jäljellä oli ensin paalu, jossa palkkapurkki ja siitä suoraan eteenpäin seuraava paalu (paalulla pieni kasa ruokaa). Siitä lähti lyhyt, suora jälki. Jäljellä ei ollut ruokaa, vain lopussa taas purkki. Ehkä 70 metriä pitkä ja vanheni ehkä 45-60 min. Otin haukut jo autosta pois ottaessa ja sitten vain pellolle. Paalun läheisyydessä seisoskeli kaksi tyyppiä, ei otettu ilmoittautumista vaan mentiin vain paalua kohti ja samalla vanhalla kaavalla pääsi sitten paalulla olevalle palkalle. Siitä siirtymä seuraavalle paalulle, hiukan nostatin siinäkin välissä, ja sitten sai lähteä jäljestämään. Todella loistava oli myös Tedin jälki, ripeästi ja maavainuisesti tassutteli jäljen loppuun asti virheettä :) Niin kiva fiilis lähteä pellolta pois, kun molemmat pojat teki erinomaista työtä. Peli ei siis ole vielä menetetty Tedinkään suhteen, se vaatii vain hieman erilaista treeniä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti