lauantai 11. toukokuuta 2013

Lähinnä tokoilua.

Hilan kanssa on otettu nyt tavoitteeksi merkin kierron opettelu häiriössä. Ollaan käyty joka päivä 1-2 kertaa pitämässä ihan lyhyt treeni, jossa on vain merkki ja taka-alalla ohjatun kapulat, tehden onnistunut merkin kierto ja siitä palkkaus. Näin ollaan tehty nyt yhteensä 4-5 treeniä, ja mikä lopputulos? Tänään Hila ei enää yrittänyt juosta suoraan kapuloille :) Seuraavaksi lisään häiriöesineitä ja silti yritetään suoriutua merkki + ruutu ja merkki + kapulat yhdistelmistä. Itse ohjatun osio sujuu tosi hyvin, se on niin helppoa kun on tuollainen koira, joka lukee ohjaajaa hyvin. Hän vaan mieluusti jättäisi väliin sen merkille pysähtymisen, opetellaan siis käskyjen erottelua nyt..

Kävin tuossa yksi päivä myös ihan testimielessä vetämässä kaikki EVL- liikkeet putkeen, paitsi ohjattua. Ihan vain testailin, missä mennään, sillä osaa liikkeistä on tehty viimeksi viime kesänä. Jäävistä tarjosi ensin istumista maahanmenon sijaan, näitä treenataan siis jatkossa kaikki jäävät yhdelle treenille. Luoksetulo oli aivan nappi, samoin ruudun paikka erinomaisesti muistissa (tehtiin merkin kautta). Tunnarissa tarkasti useamman kerran, mutta ei aikomustakaan koskea vääriin. Kaukokäskyt 15 metristä sujui! :O Näköjään ihan päivästä kiinni, miten tekee ne. Metallikapulaa piti vähän huonosti, täytyy sitä vielä viilailla. Paikallaistuminen ihan jees, toivoisin aktiivisempaa ilmettä, mutta tuskin saan. Korvat menee luimuun heti, kun jätän, ja nousee vasta kun palaan. Seuraaminen oli pro. Kaikenkaikkiaan olin positiivisesti erittäin yllättynyt, miten hyvässä jamassa koira on. Treenataan ohjattu kuntoon, ja sitten ilmoitan kisoihin.

Ted pääsi tekemään paalutreeniä, sitä samaa siis, jota tehtiin viimekesänä SBCAK:n leirillä. Hyvin herralla oli muistissa ne jipot, vaivatta sain nostatettua sen paalulle ja suoraan paalulta tulikin palkka. Jälkitreenit alkavat ihan piakkoin, pääsee Tedikin taas säännöllisesti treenailemaan. :) Tosin me ei jälkeä edes tehdä vaan tunnetilaa, mutta sitä paalua ja häiriöihmisiä voidaan treenailla. Hit pääsee sitten myös jäljestelemään, mutta toistaiseksi sen kanssa tyydytään kerta viikkoon treeneihin. Kaikkea ei vaan ehdi.

Ted sai noutaa Hitin jättämät ohjatun kapulat, siitä ei voi sanoa samaa kuin Hitistä, dementia vaivaa? ;) Ensinnäkin merkille ei viitsinyt pysähtyä ja kapuloistakin haki ensin sen mitä pyysin, ja sitten tuli siihen tulokseen, että kaikki kapulat pitää tuoda kerralla - niinpä herra meni keskikapulan luokse ja yritti ahtaa kaksi kapulaa suuhunsa. Huoh :D Onneksi sen kanssa ei enää tokoa kisata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti