sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Hipsu luonnetestissä

Hitin luonnetesti Lohjalla, tuomareina Lea Yli-Suvanto ja Sirkka Lempinen. Ihan kivasti meni, ei isompia ylläreitä.

Osasuoritukset:

Toimintakyky -1 pieni
Terävyys +1 pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +3 kohtuullinen, hillitty
Taisteluhalu +2 kohtuullinen
Hermorakenne +1 hieman rauhaton
Temperamentti +1 erittäin vilkas
Kovuus +1 hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +2a luoksepäästävä, aavistuksen pidättyväinen
+++ laukausvarma, yht. loppupisteet +97

Ihan Hitin näköinen testi, tiesin jo etukäteen että se ei ole isojen loppupisteiden koira. Toimintakykyä olisin kuvitellut etukäteen hieman paremmaksi pisteiden suhteen, mutta kelkalla vaati aikaa ja pimeä huone oli yllättävän vaikea hälle. Ei toiminut kovin järjestelmällisesti siellä, joten toimintakyky tulkittiin pieneksi.

Puolustushalu oli kohtuullinen, osasin sitä vähän odottaakin. Haukkui ja murisi, vastapainona ei kyllä olisi oikein halunnut päästää hyökkääjää sitten lähellekään. Jäi kyllä mukisematta tuomarille pidettäväksi, mutta ei kauheasti arvostanut ;) Hit ei muutenkaan vieraista ihmisistä perusta, se antaa kyllä koskea mutta ei pahemmin arvosta. Hakumetsällä toimii ja näyttelytuomareiden antaa roplata, eikä käyttäydy aggressiivisesti, joten se riittää. Itse on oppinut pitämään tämäntyylisestä koirasta, kun se on niin helppo saada kisoissa yms keskittymään vain omaan ohjaajaan. Tedin kanssa välillä tuntui, että ne vieraat on kivempia kuin oma mutsi :)

Seinässä hyökkäyksestä ei ole videota, se oli niin puuroinen että ei siitä oikein mitään näe. Koira kuitenkin alistui nopeasti ja päästi vieraan koskemaan - > terävyys pieni. Arjessa ja harrastuksissa tämä koira ei mun mielestä ole erittäin vilkas, vaan vain vilkas. Jos vertaa Tediä ja Hittiä keskenään, jotka molemmat saaneet tuon erittäin vilkkaan, niin meneehän nämä kaksi koiraa ihan eri sfääreissä tuon vilkkauden kanssa. Joka taas muistuttaa siitä, ettei näitä luonnetestituloksia niin kauhean tarkkaan kannata syynätä... Kaksi aivan erilaista koiraa voi olla suht samoilla pisteillä testin mukaan jopa osa-alueita myöden. Kyllä harrastuskoiralla eniten kertovat ne harrastustulokset. Vaikka Hitin kokonaispistemäärä ei mitään huippuluokkaa edusta, se on toimiva harrastuskoira ja siinä on paljon piirteitä, joita arvostan suuresti. Se ei piippaile (todella rasittavaa jos koira ei kykene olemaan hiljaa) ja sillä on huippu miellyttämishalu ja työmotivaatio tehdä oman ohjaajan kanssa töitä :)

Kovuus hieman pehmeä oli myös odotettavissa. Tämäkin on hassua sinänsä, että Ted on testattu myös hieman pehmeäksi mutta Hit on oikeasti huomattavasti pehmeämpi. Hitin pehmeys onkin varmaan enemmän ohjaajapehmeyttä, toisaalta sieltä kumpuaa myös tämän koiran miellyttämishalu. Hermorakenne oli hieman rauhaton, aika perus, kyllähän se testin myötä hieman kuormittui. Laukauksien suhteen laukausvarma lämmittää aina mieltä :)

                                           Kuvat otettu Hitistä tänään, aika komia poika!
 
 
 
 
Yritin ladata videoita, mutta mikään lataussaitti ei nyt oikein ole yhteistyökykyinen... Päivitän niitä tähän jos saan vehkeet toimimaan. 
 
Edit. Sain videot lisättyä vain vimeoon, ne ovat suoritusjärjestyksessä nähtävillä linkeistä.
 
 

1 kommentti:

  1. Hei voi että!

    Ihan tismalleen samoilla pisteillä meillä tehtiin luonnetesti eilen, olipa hauska katsoa teidän testiä ja tehdä vähän vertailua omaan otukseen. Jos haluat vilkaista sk collienartun testiä samoilla pisteillä: https://plus.google.com/photos/113746763660674812302/albums/5879877024698327073/5879877026178177538

    VastaaPoista