keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Virkaintoinen Hilarikoira.

Agilityn vakkaritreenipaikka on selvinnyt, treenaamme vastedes tiistaisin agia! Ja sehän passaa Hitille... Tehtiin eilen treeneissä sen verran lyhyt radanpätkä, että en jaksa rataa alkaa edes piirustelemaan.

Siinä oli jokunen hyppy, ja puomin vierestä lähtevä putkensuu. Putket oli sijoitettu puomin alle tähän muotoon, kaksi siis vierekkäin:  ____) (____. Hit otti tuon ekan putken hyvin, vaikka puomille olisi voinut eksyä. Koira ohjaettiin sitten putkesta toiseen vastakkaisesta puolesta, kuin mihin putken pää kääntyi. Pari kertaa mentiin omia reittejä, ennen kuin saatiin tuo sujumaan. Lisäksi tehtiin keppejä, niissä suuria vaikeuksia. Ohjaaja sanoi, että koiralla on selkeästi ajatus mitä pitää tehdä, mutta liikaa vauhtia ja intoa... Joo, tämä tuli kyllä huomattua. Ihan käsittämättömiä juttuja, mitä ei ole ikinä ennen agissa tehnyt, kuten liikkelle lähdöissä varastelua ja fanaattista kyttäämistä - koira oli aivan innoissaan. Menin vielä kaverin kanssa treenailemaan pysymisiä, takaakiertoja ja keinua. Oli siinä A- estekin, jonka kontaktille koira meni vähän väliä tarjoamaan kosketusta. :) Keinu oli iloinen ylläri, joskus aikoinaan se varoi sitä, mutta nyt ei yhtään. Saatiin monta onnistunutta toistoa, lisää näitä vaan. Oman ohjauksen kun saisi paremmaksi, niin uskaltaisi joskus kisoihinkin... Tavoitteet alkaa kuitenkin muodostua, toivon saavani sen kakkosiin. Kaveri saattaa sitten välillä lainaohjailla Hittiä, viimeistään ylemmissä luokissa kun mun rahkeet loppuu ;) Mutta koira nauttii hommasta niin eipä se multa ole pois. Alla kuva eilisen treenistä :)Sunnuntaina käytiin myös hakutreeneissä, pitkän tauon jälkeen. Rata ei ollut kovin pitkä, loppupäässä tiheää kuusitaimikkoa. Hyvä sivutuuli. Otin suorapalkoilla kolme maalimiestä, kaikki valmiita ja suorat lähetykset. Eka maalimies vasemmalla etukulmassa, hyvin. Toinen ukko oikealla keskivaiheilla tuotti hieman vaikeuksia, ei juossut tarpeeksi syvälle ja tähän suuntaan ei saanut tuuliapua, niin kutsuin sitten pois (intoa oli taas sen verran, että ei olisi millään halunnut jättää kesken). Siirryin sitten eteenpäin koiran kanssa ja lähetin siitä, niin meni oikein. Olisi se varmaan löytänyt ekallakin pistolla, jos en olisi kutsunut pois, mutta turha antaa koiran palloilla edes takas jos ideana on suora pisto. Vika ukko oli sitten vasemmalla taimikkossa, mutta hyvä tuuli taas niin löysi heti. Olin tosi tyytyväinen koiran työskentelymotivaatioon ja siihen, miten hyvin se toimi tauon jäljiltä. Jatketaan käytännössä siitä, mihin on jäätykin. Ilmaisu ja lisää vaikeusastetta ja varmuutta kehiin, niin koira on oikein hyvä.

Tokossa edetään hitaasti, mutta varmasti. Loppukesästä on tarkoitus aloittaa EVL- kisat, agilitykisat loppuvuodesta ehkä myös, mutta se on omasta ohjaamisesta kiinni... ellei mene lainaohjaajan kanssa. Tuohon tokoon menee kyllä sen verran aikaa, että tuskin tänä kesänä alan pk- tottista tahkomaan kisakuntoon. Hoidetaan tokokisat alta pois, niin voidaan sitten keskittyä täysipainoisesti pk- lajeihin. Paimennustreenit jatkunee kesäkuussa. Harrastamisen ilo on paras ilo, nyt tokoilemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti