keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Kääk.

Täysin extempore meininkiä taas. Sain Hitille luonnetestipaikan ihan puskista. Alunperin ajattelin, että testaillaan joskus syksyllä tai noin 4 vuotiaana, mutta nyt me ollaankin menossa testiin jo tämän viikon sunnuntaina! Hitillä ikää 3v 3kk, mutta ajattelin sitten, että tuskin muutamalla kuukaudella on käytännössä mitään merkitystä, varsinkin kun koira vaikuttaa omalla tavallaan kypsältä. Vaikka onhan se vielä aika kakara.

Surffailin netissä ja bongasin sieltä, että testissä oli viime viikolla vielä runsaasti tilaa, niinpä kysyin paikkaa eilen ja sellainen sitten vielä saatiin. Tuomareista ei mitään tietoa mutta sittenhän se selviää ;) Jännä nähdä, miten Hit reagoi ja mitä siitä sanotaan. Tiedänhän minä, millainen koira se on, mutta tosi kiinnostavaa silti nähdä koiran käyttäytyminen. Eniten muo kiinnostaa hyökkäyksistä palautuminen ja tietty ne paukut sen jälkeen, kun koiraa on paineistettu. En todellakaan osaa sanoa, puolustaako se ja miten vahvasti, ja kuinka nopeasti se pystyy luopumaan siitä jos hyökkääjä vaihtaa käytöksensä ystävälliseksi. Tulee sitten hylsy tai hyväksytty, harrastamiseen se ei vaikuta, kun koira on niissä todettu toimivaksi. Ohjaa kuitenkin omaa mielipidettä mahdollisesta jalostuskäytöstä, joten ei se tulos pahitteeksi ole.

Meillä oli tänään huilipäivä treeneistä, kun agility oli peruttu. Huomenna on jälkipäivä ja perjantaina haku, lauantaina pidetään myös huilia treenistä ennen koitosta :) Ilmoittauduin meidän seuran tokon SM joukkuekisaankin varakoirakoksi, Hit kisaisi siellä sitten vielä voittajassa jos ykköskoirakoille tulee jokin este. Ihan mielellään me joukkuetta paikataan jos tarvetta ilmaantuu. Voittajan juttujen pitäisi olla Hitille aika helppoja. EVL:ään ei näemmä päästä sinne, koska pitäisi olla jo olemassaoleva tulos siitä luokasta, ja me ei olla vielä korkattu ylintä luokkaa. Tosin mulla on sellainen kutina, ettei siihen debyyttiin enää kauan mene.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti