torstai 23. toukokuuta 2013

Hyvän mielen tokot

Olipa kiva lähteä tokotreeneihin, kun ulkona satoi. Me ei olla kuitenkaan sokerista, niinpä lähdimme kiltisti treeneihin kun kerrankin oli mahis liikkuri- ja häiriökoiratreeniin. Onneksi ei sitten perille päästyä juuri satanut, vaikka kylmä olikin.

Tein Hitille ensin merkki + ruutu oikealle. Ensimmäisestä merkistä palkkasin, tokasta lähetin. Kaartoi ensin banaanina ruudun sivusta sisään, kehuin mutta en palkannut. Toisella kerralla sitten meni ihan oikein. Luoksetulon stoppeja sitten, yksi seisominen ihan ok, siitä tuli ennakoiden joten hetsasin vauhtia enkä pysäyttänyt maahan. Otettiin se maahanmeno omanaan. Tarttee tehdä vauhtitreeniä taas seuraavalla treenillä. Tauko, ja sen jälkeen vähän seuraamista, kaukokäskyjä ja metallinouto. Kaukokäsyt sujui pitkältä matkalta ihan ok, lukuunottamatta sitä, jos ekana vaihtona oli seisominen. Jouduin menemään lähemmäs niin teki sen oikein.. Pientä ennakointia siis, kun olen viimeaikoina tehnyt usein ekana vaihtona sen istumisen enkä seisomista. Seuraaminen oli hyvä, metallinoutoon pitää tehdä vauhtinoutoa. Tehtiin myös noin minuutin paikallaistuminen häiriökoirien lähellä. Tauko, ja sitten lopuksi vielä ohjattua. Ensin vein kapulat ja merkin valmiiksi, sitten hain koiran. Merkin kierto paristi + palkka, ei mitään ongelmaa. Sitten liikkuri kävi nostamassa kapuloita, tehtiin taas merkin kierto, ei edelleenkään ongelmaa. Palkkasin merkistä ja lähetin itse merkin edessä seisten hakemaan vasemman, hiukan hämääntyi ja kiersi ensin merkin ympäri ennen kuin hoksasi lähteä noutoon. Lopuksi kisamaisesti merkki + ohjattu, noudettiin se vasen, hyvin meni :) Tein vielä reilun minuutin paikallaistumisen muiden koirien tehdessä makuuta. Hyvin Hit kesti, vaikka vieressä tapahtuikin. Katseli aivan päinvastaiseen suuntaan kuin muihin koiriin, koitti varmaan sulkea mielestään ällöttävät treenikaverit ;D Mutta ilme oli nyt hyvä vaikka vähän ällöttikin, korvat nousi pystyyn kun oma käsi kävi taskun (=palkka) lähellä, käytän sitä jippoa jatkossakin. Hipsuttelin Hittiä liikkeiden välissä, todella hyvin palkkaantui laumavietistä ja se ei reagoinut oikeastaan millään tavoin missään vaiheessa muihin koiriin tai ohjaajiin, vaikka tehtiin hänelle aika vaikeitakin juttuja toistomääriin nähden. Se keskittyy niin täysillä siihen yhteistyöhön ja selvästi yrittää parhaansa. Ihana Hit! Sen kanssa on niin kiva treenata.

Hitin tauoilla toinen maakari pääsi sitten hieman myös tokoilemaan. Ruutu ja luoksetulot hällä ihan ok. Tedin mielestä olis ihan hyvin voinut noiden jälkeen mennä palkan kanssa merkkailemaan kentän laidalle, siihen oli pakko puuttua. Vaikka hän nyt onkin kisaeläkkeellä tokosta, niin ei silti suvaita kuritonta käytöstä. Toisella kerralla tehtiin vähän seuruuta ja kerran sai noutaa metallin, lopuksi vähän temppuiltiin. On nämä koirat kuin yö ja päivä. Tedin mielestä paras palkka olisi varmaan se, jos saisi nuohota niitä pissoja vaan. Mutta kun ei saa. Äkkiä tuo kuitenkin unohtui, kun Hilan kanssa oli niin kivaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti