maanantai 27. toukokuuta 2013

Heikompaa tokoilua ja eilisen hakuilut

Vanne kiristi päätä jo valmiiksi, kun Hit porsasteli pihalla pikkukoiran ohituksessa rempomalla hihnaa. Mietin jo siinä vaiheessa, että skipataan tokotreeni, mutta sitten tulin kuitenkin toisiin aatoksiin. Tarkoituksena oli ottaa vain nopeasti ohjattu ja evl-ruutu, mutta eihän se sitten mennyt niin kuin suunnittelin. Toisaalta ihan hyväkin, että välillä tulee heikompiakin treenejä, jotta tietää taas mitä pitää treenata. Olin jo viime harkkojen jälkeen varovasti ajatellut EVL kisaa, mutta tuon treenin päätteeksi totesin, että treenattavaa on vielä rutkasti ennen kisoihin menoa.

Aloitin siis ohjatulla, sanoin virityssanan merkille, mutta lähti kuitenkin pokkana menemään merkin ohi hakemaan sitä vasenta kapulaa, joka viime treenissä noudettiin. Pysäytin ja koitin käskyttää merkille, yritti sitten mennä keskikapulalle ja siitä tietysti jouduin kieltämään -> koira ei osaa korjata merkkiä jos menee ohi. Tämä opetteluun. Mietin myös, onko äänenpainossa jotain vikaa vai miksi ei erota tuo- ja kierrä käskyä. Molemmissa paino on ensimmäisellä tavulla ja sanon ne iloisesti. Yritän ehkä muuttaa kierrä- käskyn matalemmalle äänenpainolle ja merkille korjaamiseen opetellaan uusi sana, sen pitää oppia menemään merkille vaikka merkki olisi mun ja koiran välissä. Tein kerran oikean suunnan, ja sitten tehtiin ruutua.

Jätin ne noutamatta jätetyt kapulat maahan, ja koira oli taas aivan sekaisin kun pyysin merkkiä. Kapulat olivat vasemmalla ja ruutu oikealla merkkiin nähden. Hit lähti suoraan kapuloille eikä merkille. Ja sitten vielä se ruutu kusi, kun koira kiersi banaanina vasemmalta ruudun ohi ja takalaidasta sisään. Laitoin koiran pois ja tein Tedin kanssa välissä, ettei oma hermo mene siihen hinkkaamiseen.

Jouduin hinkkaamaan merkkiä ja lopulta ruutua tosi kauan, että sain sellaiset suorituksen mihin kehtasin jättää homman. Todella voimakkaasti merkkasi nyt ruudun kulmia ja oli aivan pihalla koko koira. Hitin kanssa vielä pitäisi pitää toistot mahdollisimman vähällä, ei ollut hyvä treeni. Jäi tuosta sentään käteen pitkä lista treenattavaa, nyt palastellaan hommaa. Tulin myös siihen tulokseen, että ennen kuin oikeasti voi jo vaatia, niin koiralla pitää olla sen 100 toistoa takana. Alan pitää niistä nyt kirjaa ja seurannan alla ovat sitten juuri ohjattu, ruutu ja merkki (kierroilla, häiriössä, korjaaminen). Olisi liian hyväuskoista luottaa siihen, että kokeessa koira pysähtyy aina riittävän lähelle merkkiä, joten siksi on reilua opettaa se myös korjaamaan paikkaansa, varsinkin Hitin kaltainen koira, joka menee sitten lisäkäskyistä epävarmaksi jos ei ymmärrä mitä halutaan. Tilapäinen tokomasennus, mä niin odotan että voin keskittyä muihin lajeihin kuin tähän...

Eilen oltiin hakumetsässä, oli itseasiassa sama metsä kuin viimeksi. Oikealla ykkönen etukulmassa + siirtyvänä kolmoselle, ja vasemmalla etukulmassa kakkonen, joka oli siirtynyt etukulmasta hiukan eteenpäin. Ekalle ukolle lähti lähetyksestä aika vinoon, korjasi sitten linjaa ja ukolle löysi suoraan. Kakkoselle meni ihan ok, samoin kolmonen oli hyvä suora pisto. Motskaria löytyi kivasti ja nyt tuultakin oli enemmän kuin viimeksi, niin pystyin kaikki ukot ottamaan ilman apuja. Hyvä treeni. Pitäisi sitä ilmaisua alkaa toden teolla myös treenata, mutta ehkä se on sitten enempi syksyn projekteja kun toivottavasti toko on jo pois tieltä.

1 kommentti:

  1. Ohjatun merkkisäätö kuulostaa niin tutulta! :D Meillä kans on merkin vahvistukset treenilistalla ja nimenomaan merkin hakeminen myös eri kulmista, niin, että sen korjaaminen vahvistuisi jos kokeessa meinaa porsastella siitä ohi. ;)
    Tsemppiä teillekin! :)

    VastaaPoista